Istorijska medalja za filozofe

894

U borbi za treće mesto odbojkaši Filozofskog fakulteta pobedili su ekipu Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 3:1 (25:19, 23:25, 25:17, 25:15) i tako osvojili prvu istorijsku medalju u ligi Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Meč je protekao bez previše uzbuđenja, a momci iz Čika Ljubine ulice odigrali su sigurno i koncentrisano, pa su se zasluženo radovali na kraju meča. 

Finalni dan USSB

Uvodni minuti utakmice protekli su u znaku odbojkaša FON-a, koji su se za sve pitali na terenu. Oni su pogađali preko BurićaVereša i Kukolja, ali i grešili, dva puta Vereš i jednom Paravina. Tako je bilo sve do rezultata 5:3, u njihovu korist, kada Glišić postiže prve poen iz igre za ekipu Filozofskog fakulteta. Nastavak donosi žestoku borbu i neizvesnost sve do rezultata 18:17 za ekipu FON-a, kada momci sa Studenskog trga prave odlučujuću seriju od 9:2 i rešavaju pitanje pobednika prvog seta. Do prednosti filozofi dolaze blokovima KovačićaPetkovića, ali i greškama momaka iz Ulice Jove Ilića, čak pet u završnici ovog dela igre.  

Sastavi timova
                  Filozofski fakultet   FON
Buculjević M. Kukolj B.
Konstantinović U. Burić B.
Maravić M Vlašković NN.
Mijović D. Timotijević N.
Vidović A. Vidojević L.
Kovačić J. Čolić D.
Vujatović M. Glavinić L.
Glišić M. Vereš M.
Petković S. Paravina N.
Novaković A.
Drugi period igre je bio najuzbudljiviji iako start nije nagoveštavao tako nešto pošto su filozofi, uglavnom preko raspoloženog Vidovića, četiri poena, došli do rezultata 7:2. Nisu se odbojkaši FON-a predavali i polako su stizali prednost ekipe Filozofskog fakulteta da bi izjednačili pred sam finiš seta, 19:19. U uzbudljivoj završnici više koncentracije ali i sreće imali su odbojkaš FON-a koji su poenima Vereša Burića došli do poravnanja rezultata u setovima. Konačan rezultat ovog dela igre bio je 25:23.

Nastavak meča su obeležili odbojkaši sa opštine Stari grad koji su u mini serijama od dva,tri poena povećavali prednost tokom čitavog seta, da bi ona bila najveća na samom kraju, 25:17. Svakako najzaslužniji za osvajanje ovog dela igre bili su Buculjević i Vidović sa po šest postignutih poena. Na drugoj strani niko nije bio raspoložen za igru, pogotovo u fazi napada, pa su tako poene osvajali uglavnom posle grešaka protivnika.

Četvrti set donosi najzreliju igru studenata filozofije, a kao rezultat toga je i najubedljivije dobijen set, sa deset poena razlike. Vidović je nastavio da igra fenomenalno i u ovom periodu, šest poena, ali i nekoliko neverovatnih odbrana, pa je ponovo bio najzaslužniji što je njegova ekipa pobedila i u ovom setu. Protivnici su i dalje bili u kontra ritmu iz prethodnog seta, a tehničar Paravina nije uspeva da pronađe raspoloženog igrača u napadu.

Statistika
    Filozofski fakultet FON
Poeni iz igre 44 37
Poeni iz bloka                       9 3
As servis 7 3
Servis greške                         12 11
Greške iz igre                         15                           26

Fantastični primač, ali i poenter ekipe Filozofskog fakulteta Aleksandar Vidović izneo je utiske posle istorijskog uspeha svoje ekipe i osvojene prve medalje. ” Univerzitetska liga svake godine je sve masovnija pa samim tim i kvalitetnija, tako da je naš uspeh još veći. Ovo je kruna ove generacije, kojoj je prošle godine izmakla medalja. Čestitao bih ekipi FON-a na dobroj borbi,” zaključio je Vidović 

 

Na drugoj strani kapiten FON-a Lazar Glavinić zadovoljan ovom sezonom sumirao je utiske sa ovog meča.” Prvo bih čestitao mojim momcima na dobroj sezoni, a onda i protivnicima koji su na terenu pokazali da su bolja od nas. Poznajem neke od momaka iz protivničke ekipe tako da mi je drago zbog njih, možda je i bilo vreme da oni osvoje nešto, a naše vreme tek dolazi,” naglasio je Glavinić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKraljice univerzitetskog futsala!
Naredni tekstNovi šampion SUUB lige je FSFV
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.