Informatičari do pobede u poslednjem napadu

199

Košarkaši Visoke škole za informacione tehnologije trijumfovali su nad ekipom Kriminalističko-policijske akademije rezultatom 44:43 (15:16, 9:9, 7:9, 13:9) u okviru jedinstvene USSB lige. Utakmica je odigrana u hali ,,Žarkovo” a informatičari su odneli pobedu u poslednjem napadu.

Sastavi timova

Meč je trojkom otvorio bek policajaca, Cvetković. Nije dugo trebalo ni momcima sa informacionih tehnologija, te su jedan po jedan, prvo Miletić za dva, a zatim Stojadinović za tri poena doveli svoju ekipu u vođstvo. Timovi su zatim igrali poen za poen. Zagrađanin, centar Policijske akademije je napravio seriju od 4:0, a lep koš uz zvuk sirene za tim informacionih tehnologija postigao je igrač sa brojem 21 Obradović. Na kraju četvrtine, Policijska akademija je vodila minimalnim rezultatom – 16:15.

Druga četvrtina meča donela je znatno čvršću odbranu na obe strane terena. Ipak, igrač Više škole za informacione tehnologije, Radović je imao jednu kontru iz koje je bez većih problema poentirao. Sa druge strane, Zagrađanin je zadavao muke svojim čuvarima. Osim jake odbrane i kontrole skoka, pogodio je vrlo zahtevan horog. Ni informatičari nisu zaostajali. Serijom od 5:0 smanjili su prednost protivnika na minimalnih 22:23. Ostatak četvrtine protekao je mirno i na veliku pauzu otišlo se sa rezultatom 25:24 u korist Kriminalističko-policijske akademije.

Početak drugog poluvremena doneo je nešto veći broj promašaja, naročito kod momaka sa Više škole. Pored toga, obe ekipe su izgubile po nekoliko lopti. Nakon tajmauta policajci su zaigrali konkretnije i napravili seriju od 6:0. U tom momentu, semafor je pokazivao 31:24 za student policijske akademije. Međutim, tada na scenu stupa igrač Škole za informacione tehnologije – Obradović. Prvo je odigrao dobru odbranu, ukrao loptu a zatim iz kontre pod faulom pogodio za dva poena. Naparavio je solo seriju od 3:0 i tako smanjio prednost koju su policajci napravili početkom ove deonice. Nakon trećeg perioda Policijska akademija je vodila rezultatom 34:31.

Početak poslednje četvrtine nije predstavio realan prikaz snaga na terenu. Momci sa Novog Beograda nekoliko minuta nisu postigli koš. Sa druge strane, Zagrađanin je pogađao, kako slobodna bacanja, tako i za 2 poena. Podatak da su akademci početkom poslednjeg dela vezali čak pet napada bez promašaja i na taj način napravili seriju od 7:0  jasno govori da su odlučili da čak dvocifrenu prednost u tom momentu (41:31) pretvore u konačnu pobedu. Ipak, do toga nije došlo. Nakon tajmauta koji je pozvan od strane klupe Visoke škole, na scenu stupa njihov igrač Miletić. Dva puta je asistirao za Stanića, koji je pogodio za tri poena. Zatim, pogodio je pod faulom i iskoristio je dodatno slobodno bacanje. Ova serija 9:0 dovela je do rezultata 43:42 u korist akademaca. Ipak, oni svoj poslednji napad nisu pretvorili u poene, dok je sa druge strane upravo Miletić pogodio za dva poena iz jedne solo akcije za veliki preokret i konačan rezultat 44:43 u korist studenata sa Visoke škole za Informacione tehnologije.

Najefikasniji u poraženom timu je bio centar Zagrađanin sa 19 poena i 7 skokova. Pobedničku ekipu predovdio je Obradović sa 11 poena.

Statistika

Strelac pobednosnog koša, Miletić, izjavio je da ga pobeda ne čudi i da je srećan zbog nje. ,,Utakmicu je trebalo da rešimo i ranije, ali svakako je bitno da smo na kraju trijumfovali”, rekao je Miletić.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstKošarka: rezultati USSB lige
Naredni tekstPobeda Vojne u poslednjim sekundama
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.