IKT u finalu 3×3 Dank šop lige

1071

Ekipa Visoke škole za I.K.T. savladala je basketaše Pravnog fakulteta Union za ulazak u finale 3×3 Dank šop lige u organizaciji USSB-a. IKT je slavio u prvom meču 17:8, dok su pravnici anulirali prednost protivnika pobedom u drugoj partiji rezultatom 12:17. Odlučujući meč pripao je košrakašima IKT-a rezultatom 9:7.

Finalni dan USSB

 

U prvom meču Šakotić je predvodio IKT sa upisanih osam poena, a na drugoj strani Bošković je upisao četiri. Utakmicu su otvorile ekipe razmenom pogodaka u šutu za dva. Potom je Drobnjak pod košem bio precizan, a pratio ga je Šakotić pogotkom sa poludistance (4:2). U nastavku su se ponei postizali u igri koš za koš do rezultata 4:5 kada je usledila serija basketaša IKT od 5:0. Kod pravnika je Blagojević pogotkom izvan linije 6,75 uspeo da smanji rezultatski zaostatak (11:7). Ipak, ekipa Union nije imala rešenja za razigrane protivnike pa je usledila serija od 6:0 koju je započeo Drobnjak pogotkom u reketu, a potom nastavili Šakotić i Vujović koševima za dva. U poslednjim sekundama Drobnjak je pod obručem bio precizan za konačni rezultat 17:8 u prvom susretu.

Spisak igrača
Visoka škola za I.K.T. Pravni fakultet Union
7 Vujović 6 Bošković
8 Šakota 2 Stankoviski
18 Drobnjak 1 Blagojević
10 Milošević 14 Stjepanović
6 Stjepanović
Statistika
Visoka škola za I.K.T. Pravni fakultet Union
Šut za 1 poen 8/11 0/7
Šut za 2 poena 4/14 3/18
Slobodnja bacanja 1/2 2/3
Defanzivni skok 4 4
Ofanzivni skok 2 2
Asistencije 2 0

Nakon prvog duela igrač IKT-a Petar Šakotić bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom. „Već smo se sastali jednom sa Unionom, zali smo da je dobra, jaka ekipa. Pre dvega čestitam im na borbenosti, fer i korektnoj utakmici“, rekao je Šakotić.

Pravnike je u drugom duelu predvodio Blagojević sa upisanih devet poena, uz procenat šuta 4 od 5 za dva poena. Na suprotnoj strani Stjepanović je upisao šest poena. Kao i u prvom susretu, meč je otvoren razmenom pogodaka za dva. Usledili su koševi sa poludistance za pravnike, ali je na drugoj strani kroz polaganje Milošević smanjio rezultatski zaostatak. Serijom od 7:0 pravnici su uspeli da stvore značajnu prednost (3:11). Stjepanović je nastavio da razigrava IKT pogotkom izvan linije 6,75. U nastavku su se igralo poen za poen do rezultata 8:16 kada su basketaši IKT-a pozvali tajm-aut. Nakon pauze Drobnjak je za IKT vezao seriju od 3:0 a sledio ga je Milošević koji je svoje poene zaradio iz skoka u napadu (12:16). Nešto bolja partija IKT-a pri kraju meča nije bila dovoljna da dođu do preokreta pa je Bošković pogotkom sa poludistance rutinski priveo meč kraju za pravnike. Rezultat u drugom meču bio je 17:12.

Statistika
Visoka škola za I.K.T. Pravni fakultet Union
Šut za 1 poen 5/10 7/9
Šut za 2 poena 3/11 5/11
Slobodnja bacanja 1/1 0/2
Defanzivni skok 2 5
Ofanzivni skok 2 2
Asistencije 0 2

Nakon pobede i nerešenog rezultata igrač Pravnog fakulteta Union Bošković Vukašin smatra da je odbrana bila značajni faktor ove utakmice. „Pružili smo bolju partiju, igrali smo čvršću odbranu. Nadam se da ćemo i sledeći meč odigrati ovako dobro“, rekao je Bošković.

Odlučujući meč pripao je košarkašima IKT-a koje je razigravao Šakotić sa upisana četiri poena, dok je za pravnike Stankovski zabeležio tri. Čvrsta odbrana, ali i česti promašaji rezultirali su malom broju koševa tokom treće utakmice. Prve poene upisao je Šakotić sa poludistance. Usledila je serija pravika od 3:0, ali je na drugoj strani Šakotić pogotkom za dva anulirao prednost protivnika (3:3). Izjednačena borba vodila se do rezultata 7:7. U poslednjem minutu igre Vujović je bio fauliran na polaganju pa su usledila dva slobodna bacanja koja je on sa uspehom realizovao za konačni rezultat 9:7 i prolazak u finale.

Statistika
Visoka škola za I.K.T. Pravni fakultet Union
Šut za 1 poen 3/7 3/6
Šut za 2 poena 2/8 2/10
Slobodnja bacanja 2/3 0/1
Defanzivni skok 2 1
Ofanzivni skok 4 2
Asistencije 1 1

Nakon pobede u odlučujućem meču igrač IKT-a Petar Šakotić navodi da nema opuštanja i da se ekipa okreće finalu. „Pre svega bih se zahvalio publici, najvernijim navijačima. Mislim da je presudilo to što smo odigrali jaku odbranu i okrećemo se finalu”, zaključio je Šakotić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON preko Singidunuma do finala!
Naredni tekstBronzani pravnici i Stankovski MVP lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.