IKT servisom do pobede

213

Odbojkašice Visoke škole za I.K.T savladale su ekipu Visoke škole za I.T.S 2:0 (25:14;25:10), u okviru USSB lige. Utakmicu je obeližio veliki broj asova, a samo je IKT   20 odservirao i iz te mirnoće na servisu rutinski privela meč u svoju korist.

Finalni dan USSB

Odmah na početku prvog seta ekipa IKT-a je napravila seriju od 11 poena, a najzaslužnije za ovu prednost su bile Petrovićeva i Milićeva sa sedam odserviranih asova. U nastavku su se odbojkašice ITS-a probudile i napravile seriju od 8:2  te tako unele neiyvesnost u set i pribli\ile se ba pet poena yaostatka (8:13).  I ovaj period igre obeležili su asovi, ovoga puta odbojkašica ITS-a koje su u toj seriji odservirale tri asa, od čega su dva bila Dumeljićeve.  Međutim, ekipa ITS-a nije imala snage za potpuni preokret i u nastavku su osvojile svega pet poena dok su protivnice osvojile 12 i tako privele set u svoju korist. U drugoj polovini seta i jedna i druga ekipa su stabilizovale servis, tako da je bilo malo više igre i postizanja poena iz igre, a ne samo sa servis linije, što je obeležilo čitav meč. U ekipi ITS-a su se istakle, ponovo, Dumeljiićeva i Brkovićeva koje su i jedine postizale poene,pored jednog bloka Radinovićeve. Sa druge strane pored još dva asa Ivićeve i dva poena iz igre, istakle su se još i kapiten Pijovićeva sa dva uspešna napada i Majstorovićeva i Milićeva sa po jednim uspešnim napadom. Konačan rezultat seta je bio 25:14.

Statistika
                 IKT ITS
Poeni iz igre 13 9
Poeni iz bloka                     – 1
As servis 20 4
Servis greške                    4 6
Greške iz igre                    6 11

Prvi deo drugog seta je protekao, kao i prvi, tako što su odbojkšice IKT-a napravile seriju od 14:2 i time se značajno približile pobedi u vom meču. Ovaj period igre su obeležili ponovo asovi, gde su igračice IKT-a odservirale čak devt asova od ukupno 14 poena koje su osvojile u tom periodu igre. Pored Milićeve i Petrovićeve ovoga puta se sa servis linije istakla i Majstorovićeva .  Drugi deo drugog seta ponovo donosi stabilizaciju servisa i više igre. U ekipi IKT-a istakle su se Pijovićeva i Ivićeva sa po dva uspešna napada. Sa druge strane u ekipi ITS-a, jesu stabilizovali prijem ali oregnazacija napada nije bila dobra tako da su većinu svojih poena dobijale prilikom grešaka svojih protivnica. Konačan rezultat seta je bio 25:10 za ekipu IKT-a.

Sastavi timova
                      IKT                    ITS
2.Milić I. 7. Brković M.
3.Pijović R. 6.Popovać  Z.
7.Stojanović K. 5.Dumeljić A.
8.Majstorović  N. 2.Malbašić N.
9.Ivić M. 15.Bogunović M.
11.Stevanović T. 10.Petrović T.
13. Petrović M.  17. Marinković J
18. Radinović K.
11. Kovačević M.
9. Zarkić N

Jedna od najboljih pojednica ovga meča Milić je iznela svoje viđenje ovog meča: „Zadovljna sam kako smo izgledale na terenu, delovale smo uigrano, kao pravi tim”, istakla je Milićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstZajedno za Anastasiju!
Naredni tekstGajićeva donela trijumf Bezbednosti
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.