IKT preko Saobraćajnog do četvrtfinala

1215

Visoka škola za I.K.T. savladala je Saobraćajni fakultet rezultatom 2:1 (25:12, 27:29, 15:8) u prvoj utakmici Kupa studentkinja i studenata u odbojci koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Saobraćajci nisu uspeli da dođu do kompletnog preokreta u SC Vizura tako da će IKT nastaviti takmičenje.

Finalni dan USSB

 

Izuzetno kvalitetna borba vodila se na početku meča, a posebno treba istaći podatak da ekipe nisu napravile niti jednu grešku u prvih trinaest poena. Peđa Pavlović i Aškić bili su precizni na startu, da bi najduži poen tokom čitavog toka meča osvojio Brkić za vođstvo saobraćajaca (1:2). Ubrzo je bilo 3:3, a onda su Teodorović i Pilić bili neumoljivi u bloku što je uz paralelu Šabanovića bilo dovoljno za plus tri (6:3). Aškić je još jednom poentirao za Saobraćajni, ali uzvratili su odbojkaši IKT-a serijom koju blokom zaključuje Nemanja Pavlović (9:4). Prednost je bila konstantna do 13:8, a zatim je usledila ključna serija. Čak četiri asa Nemanje Pavlovića uz poen Peđe Pavlovića i servis grešku Savkovića doneli su nedostižnih jedanaest poena viška IKT-u (19:8). Bez veće borbe set je završen rezultatom 25:12 uz pristojnu rolu Teodorovića.

Sastavi timova
Visoka škola za I.K.T. Saobraćajni fakultet
2 Peđa Pavlović (c) 1 Dimitrije Aškić
5 Viktor Ivanović 2 Stefan Rafailović
7 Bogdan Teodorović 4 Darko Bogdanović
8 Marko Šabanović 5 Danijel Savković
11 Nemanja Pavlović 6 Nemanja Anđelković
15 Jovan Pilić 7 Jovan Drobnjak
9 Veljko Murić
13 Vladimir Brkić (c)

Drugi set prikazao je drugačiju sliku na terenu. Saobraćajni se konsolidovao na pauzi i zaigrao agilnije i sa više žara. Pogađali su Drobnjak, Murić i Aškić, međutim Ivanović i Teodorović držali su IKT u rezultatskom plusu (5:4). Prvi put na meču saobraćajci su vezali pet poena za tada osetnih 9:5. Razlika se nije bitno menjala do 13:9, ali neizvesnost su vratili pre svih Šabanović i Nemanja Pavlović (14:13). Uspeli su čak i da izjednače u jednom momentu zahvaljući snažnim udarcima Teodorovića, ali razlika je vraćena na tri posle nekoliko grešaka (18:15). IKT je preuzeo inicijativu, diktirali su tempo i sami završavali poene preciznim pokušajima i greškama. Na 20:20 ekipe su igrale poen za poen, ali sve vreme saobraćajci su dolazili do plus jedan. Set se igrao na razliku i napadi su trajali dugo jer niko nije želeo da pogreši. Šabanović i Teodorović spašavali su set lopte, međutim Murić i na kraju Drobnjak okončali su set rezultatom 29:27 za poravnanje.

 

Odlučujući period igre započet je sa po jednom preciznom dijagonalom i greškom (2:2). IKT je došao do 5:2 preko Teodorovića i Pilića uz grešku na drugoj strani. Aškić je uzvratio, ali rival je na sve načine dolazio do poena. Pogađali su iz igre, uspešno postavljali blokove i precizno servirali za velikih 10:4. Šabanović i Nemanja Pavlović uzvraćali su Muriću tako da je IKT ubrzo imao sedam meč lopti (14:7). Druga je iskorišćena posle servis greške protivnika, na kraju 15:8 za 2:1 u setovima.

 

Bogdan Teodorović bio je ubedljivo najbolji igrač na susretu sa 21 poenom, pratio ga je saigrač Nemanja Pavlović sa deset. Na drugoj strani Dimitrije Aškić imao je 11 uz osam Veljka Murića.

Statistika
Statistika: Visoka škola za I.K.T. Saobraćajni fakultet
Poeni iz igre 33 23
Poeni iz bloka 8 3
As 11 /
Servis greške 9 8
Greške iz igre 14 7

Kapiten IKT-a Peđa Pavlović istakao je da se tim jedva skupio pre početka duela i dodao: „Prvi set smo dobili izrazito ubedljivo. U drugom smo poprilično pali, da bi se u odlučujućem vratili i na kraju pobedili. Očekujem najbolje u nastavku takmičenja“ , prokomentarisao je Pavlović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojkašice BPŠ-a savladale IKT na startu kupa
Naredni tekstFON preko Singidunuma do finala!
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.