IKT odservirala pobedu

306

Ekipa Visoke škole za I.K.T. pobedila je Beogradsku politehniku rezultatom 2:0 (25:7, 25:20). Pri rezultatu 20:20 u drugom periodu igre, Politehničarke su imale šansu da izbore treći set, ali IKT je pokazao karakter u važnim momentima. Ovaj meč USSB lige obeležila je Ivić sa osvojenih 9 poena.

Prvi set potpuno je kontrollisala ekipa Visoke škole za I.K.T. koja je na samom početku napravila prednost od četiri poena, pa juje tokom ovog dela igre samo uvećavala. Pijović je kapitenski održavala rezultatsku stabilnost dobrim napadima, ali i odbranom. Pri rezultatu 16:5 za IKT i odličnom servisu Sremčević, odigrala se duga razmena, međutim Pijović jeiskoristila kontru, ispravila nesigurno dizanje i zabeležila neodbranjiv smeč. Beogradska politehnika imala je dosta grešaka sa servis linije, ali i problema sa nepreciznošću pri dizanju. Među Politehničarkama, u ovom setu se istakla Maksimović i to dobrim napadom iz zone dva pri samom kraju seta, čime je pokrenula svoju ekipu. Pijović je bila precizna sa servis linije, a svojim četvrtim as servisom označila je kraj prvog dela igre (25:7).

Sastavi timova
Beogradska politehnika Visoka škola za I.K.T.
3 Vukajlović J. 8 Majstorović N.
5 Maksimović M. 1 Sremčević T.
10Maksimović I. 9 Ivić M.
12 Obrenović V. 11 Stevanović T.
13 Vukajlović M. 3 Pijović R.
6 Kanački T. 13 Petrović M.
2 Milić I.

Kapiten Beogradske politehnike otvorila je drugi period igre direktnim poenom, međutim IKT  je odmah uzvratio – Milić jepreciznim napadom osvojila prvi poen za svoju ekipu. Vođstvo se smenjivalo u nastavku igre, a prvu veću prednost stekla je ekipa IKT-a nakon odličnog dizanja iz dubine, što je omogućilo Ivić da zabeleži još jedan poen iz igre. Politehničarke su u drugom setu bile borbenije, nije bilo suvišnih tehničkih grešaka i bile su sigurnije pri napadu. To se moglo videti pri rezultatu 8:7 za IKT, što je možda bio i odlučujući trenutak. Veliko požrtvovanje su pokazale obe ekipe – bilo je dobrih napada, još boljih odbrana, a Ivić je silovitim smečom uvećala prednost IKT-a. Ekipa Politehnike bila je za petama protivniku, međutim falilo im je snage u odlučujućim momentima. Pijović je nastavila sa as servisima iz prvog seta, a Ivić sa dobrim napadima. Konstantna igra i rezultatska prednost dovele su do opustanja u redovima IKT-a, a  Politehničarke su to dobro iskoristile – od 20:16 došle su do izjednačenja. Tajm aut trenera IKT-a zaustavio je nalet protivnica. Pored dosta bolje odbrane u drugom setu, pajp Obrenović završio je u mreži i time približio IKT konačnom trijumfu. Milić je dobrim smečom stavila tačku na meč, a ekipa Visoke škole za I.K.T. odnela je pobedu. Drugi set završen je rezultatom 25:20.

Statistika
Visoke škole za I.K.T. Beogradska politehnika
Poeni iz igre 12 10
Poeni iz bloka 2 /
As servis 13 6
Servis greške 6 8
Greške iz igre 6 14

Kapiten Ružica Pijović rekla je da je zadovoljna igrom svoje ekipe.“Sve je bilo super, bile smo kao ekipa. Moramo da poradimo još na prijemu, ali mislim da je sve bilo u redu. Druga ekipa je dobro igrala u drugom setu, poznajemo devojke od ranije, pa ne znam šta je uzrok one igre iz prvog seta. Drugi set mi se baš dopao, uživala sam!”,izjavila je Pijović.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstKPA sigurno do pobede
Naredni tekstSOFA Open: Probudi pobednika u sebi
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.