Igra živaca pripala odbojkašicama Šumarskog

288

Borba za promociju u Prvu ligu nastavila se u dramatičnom okršaju između Šumarskog i Mašinskog fakulteta, a pobeda je otišla u ruke Šumarki, koje su slavile rezultatom 2:1. Meč je obeležila fantastična borbenost obeju ekipa, duel raspoloženih „sedmica“, Ivanovićeve i Jevtićeve, kao i sveopšta nervoza u taj-brejku, gde je neznatno manje sreće i koncentracije imao tim Mašinskog. Tridesetak navijača bilo je prisutno u hali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja na ovom susretu; obe strane su imale odličnu podršku.

Finalni dan USSB

Odbojkašice Šumarskog su odlično otvorile set, stekavši prednost od pet poena u uvodnim trenucima. Raspoložene na servisu, mirnog prijema i skoro savršene egzekucije u napadu, uspevale su da održe izborenu razliku, najviše zahvaljujući razigranoj Neveni Jevtić, koja se nije „hladila“ do kraja meča. Mašinski je srljao iz greške u grešku, izgubivši svojom krivicom čak trinaest poena tokom deonice. Ipak, zahvaljujući Saši Ivanović i njenim sjajnim servisima, vraćaju se u igru i uspevaju da preokrenu rezultat na 16:15! Devojke Šumarskog su na vreme uspele da se trgnu i posle zatraženog tajm-auta, povratile su inicijativu. Prvi set uspevaju da prelome dobrim servisima, kada ključne as-poene osvajaju Radovićeva, Kočovićeva i Matrakova. Na kraju deonice, 25:17 za Šumarke.

IgračiStatistika

Mašinski fakultet

Šumarski fakultet

   2 Radović  1 Vukomanović
   3 Kočović  2 Mirosavljević
 5 Marković  3 Mitrašinović
 6 Matrak  4 Milošev
 7 Ivanović  5 Pendić
   4 Stojanović  6 Bradonjić
   10 Andrić  7 Jevtić
   11 Nikolić  8 Lanić
   12 Cvejić  10 Aleksić

Mašinski fakultet

Šumarski fakultet

Poeni iz napada

20

17

Blokovi

0

4

Asovi

8

5

Servis greške

5

5

Greške iz igre

20

12

Drugi set donosi potpuni preokret u toku meča. Vidnu promenu u moralu tima donela je povreda Jelene Mitrašinović, koja je pred kraj prethodne deonice doživela povredu lista i nije se vraćala do kraja ovog perioda. Šumarke gube koncentraciju, a Mašinke maksimalno koriste tu činjenicu i nameću svoj tempo. Blistala je Kristina Marković, osvajajući poene na sve moguće načine i bodreći svoju ekipu posle neugodnog prvog seta. Čak 25:15 glasio je rezultat za njenu ekipu kada se drugi set završio.

Taj-brejk obeležile su nervozne ruke i velika trema obeju ekipa, uz ne baš najatraktivniju igru. Prvi se rezultatski odlepio Šumarski, čije su igračice nešto češće uspevale da prebace servis u polje protivnica. To se ispostavilo kao presudan faktor, pošto je moral Mašinskog fakulteta tonuo sa svakom načinjenom servis greškom. Na kraju, 15:7 za Šumarke, na opšte oduševljenje ekipe i navijača, jedan važan korak u borbi za promociju.

1514414_10202987152422636_194742075_n

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRašić odbranio finale
Naredni tekstPobedničkom filozofijom srušile TMF
Ja sam Miloš Luka Novaković, student nemačkog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pratim veliki broj sportova, od kojih najviše košarku i fudbal, za koji je malo reći da je oblikovao moj život otkad znam za sebe. Bavljenje sportskim novinarstvom vidim kao način da pokušam da promenim loše stanje nastalo u srpskom sportu.Moji tekstovi