Huzejrović vodio FSFV do polufinala

851

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja savladao je ekipu Ekonomskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:17, 25:10), u utakmici četvrtfinala Lige studenata Univerziteta u Beogradu. U meču odigranom u sali „Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja“ iz pobedničke ekipe istakali su se Huzejrović i Žugić sa po 6  poena, dok je na drugoj strani najefikasniji igrač bio Bogovac sa 5 osvojenih poena.

Finalni dan USSB

Meč je otvoren servisom FSFV, kome je posle pecanja protivničke ekipe pripao i  prvi poen. Nezaustavljivi Ruman i Bogovac kratkim dijagonalama osvajaju prva dva poena za Ekonomski fakultet i tako stvaraju prednost (1:2). Usledila je paralela Stanojčića, a time i izjednačenje na 2:2. Niketić posle uspešnog asa pravi servis grešku, a ista situacija desila se i sa druge strane mreže (4:5). Greške Ekonomskog fakulteta, koštale su ih  rezultata koji nadalje, u toku prvog seta nisu uspeli da stignu, a onda i povedu(8:5). Servis greška Terzića i neodbranjena paralela Perića, učinile su na trenutak da se Ekonomski vratio u igru. Međutim sledi najveća prednost FSFV u ovom setu, koja je usledila nakon velikog broja grešaka protivničke ekipe (13:7). Ekonomski koristi nepažnju protivnika i kuvanjem Stajića uspeva da osvoji naredna dva poena. Sledi 7 vezanih poena FSFV koje ni tajm-aut EKOF-a nije uspeo da zaustavi (20:9). Pad koncentracije igrača FSFV dovodi Ekonomiste na 21:15. Usledila je igra poen za poenom koju je Detrikonjić okončao svojim blokom i tako postavio konačan rezultat prvog seta 25:17.

Ekonomski fakutet FSFV
69 Bogovac L. 15 Radić S.
11 Dimitrov I. 4 Niketić O.
4 Stajić M. 10 Terzić M.
14 Đurđević P. 11 Žugić N.
24 Jovanović V. 1  Huzejrović A.
16 Ruman B. 9 Marinović L.
1 Graovac A. 3  Derikonjić I.
15 Stanojčić M. 19 Jovanović I.
6 Perić J. 17 Radovanović V.
7 Ralević V. 6 Dizač M.
13  Petković B. 8 Pekan P.

 

Ishod drugog seta mogao se pretpostaviti već na početku. Precizan Huzejrović pripomogao je svojoj ekipi i bez greške servirao prvih 12 poena, od toga 5 asova. Ni tajm-aut njegove ekipe nije uspeo da ga prekine, te osvaja i naredna dva poena i doprinosi najvećoj prednosti meča od 14:0. Sjajnu seriju servisa okončao je  servis u mrežu, koju Ekonomski nije uspeo da iskoristi na pravi način. Sa servis linije zablistao je Žugić svojim asovima, koje je takođe okončala servis greška (19:2). Nesporazum i greške FSFV, kao i as Bakočevića, smanjili su prednost na 19:7. Usledila je igra poen za poenom, a u završnici posebno  se istakao dvojni blok HuzejrovićDetrikonjić. Žugić je uzeo stvar u svoje ruke i kratkom dijagonalom osvojio i poslednji poen meča I na taj način doneo i svojoj ekipi pobedu.

Najupečatljiviji odbojkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Andrej Huzejrović nije krio zadovoljstvo povodom osvojenog meča. „ Pohvalio bih svoju ekipu na fer i dobroj igri, ušli smo odlično u meč i rutinski ga priveli kraj. Bili smo kvaltetniji, što smo i pokazali “, izjavio je Huzejrović.

Statistika
Ekonomski fakultet FSFV
Poeni iz igre 6 16
Poeni iz bloka 1 3
As servis 4 8
Servis greške 6 9
Greške iz igre 17 8

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB