Građevinski preokretom do pobede

690

U drugom kolu Lige Univerziteta u Beogradu, sastali su se košarkaši Saobraćajnog fakulteta i Građevinski fakultet u hali KK “Sava”. Građevinski je, preokretom u poslednjoj četvrtini, porazio saobraćajce rezultatom 57:52 (14:18, 8:16, 15:12, 20:6).

Finalni dan USSB

 

Prvu četvrtinu otvorio je saobraćajac Đokić, pogotkom za dva, ali samo nekoliko sekundi kasnije, prve poene su upisali i studenti Građevinskog fakulteta, trojkom Jakšića (3:2). Pošto je Građevinski upao u seriju promašaja, student Saobraćajnog, Đokić, nastavio je da dominira i napravio je veću razliku u poenima (7:12). Pred kraj ove deonice, saobraćajci Đokić i Nešković, pogodili su za tri, dok je za ekipu Građevinskog, trojku postigao Ležaja (14:18).

U drugih osam minuta, student  sa Voždovca, Nešković, prvi je doneo nove poene svom timu (18:20). Građevinac Jaksić, pogodio je za dva, a nakon toga, Jovanovski je u kontranapadu ostvario nove poene za svoju ekipu (16:22). Kada je Prelević, uz asistenciju Ležaje, uspeo da Građevinski približi poenima Saobraćajnog (22:25), saobraćajci su pogodili niz trojki, od kojih je dve ostvario Dojčinović, a jednu Makić i tako se odvojili na 12 poena razlike (22:34).


Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Građevinski fakultet
Milivojević Premović
Jovanovski Jelić
Mrđa Mitrović
Nešković Dinčić
Dojčinović Jakšić
Makić Prelević
Brkić Ležaja
Hristov Stojisavljević
Košević Tripković
Radojević
Đokić
Topalović

Ekipa Saobraćajnog, u trećoj četvrtini, nije uspela da ostvari poene pre tajm-auta, dok su građevinci Premović i Jelić povećali rezultat svog tima za sedam poena (29:34). Nakon pauze, saobraćajci Mrđa i Jovanovski, pogodili su trojku i tako ponovo napravili veću razliku u poenima (29:40). Nisu ni građevinci zaostajali, pa je Tripković pogodio trojku (34:42). Poslednje poene u ovoj četvrtini, ostvario je građevinac Jaksić, u kontranapadu (37:46).

Serijom promašaja Saobraćajnog fakulteta, počela je poslednja četvrtina. Građevinski fakultet, pojačao je napad i ostvario niz pogodaka. Prvu trojku zabeležio je građevinac Jelić, a nakon toga mu se pridružio kolega Mitrović (43:46). Ekipa Građevinskog, timskom igrom preokrenula je rezultat (48:46). Pogotkom za dva i slobodnim bacanjem, saobraćajac Mrđa, izjednačio je rezultat nakon pauze (49:49). Motivisana ekipa Građevinskog, nastavila je da ređa poene do kraja meča i odnela je pobedu rezultatom 52:57.

Statistika
Saobraćajni Građevinski
Poeni 52 57
Šut za 1p 4/7 11/17
Šut za 2p 12/22 14/32
Šut za 3p 8/23 6/20
Defanzivni skokovi 6 5
Ofanzivni skokovi 4 3
Asistencije 8 7
Blokade 2 2
Izgubljene lopte 8 11
Ukradene lopte 5 2
Najefikasniji igarč pobedničkog tima bio je Jakšić, sa postignitih 13 poena, dok su u poraženoj ekipi Jovanovski (11) i Đokić (10), ostvarili dvocifreni broj poena.

Jelić, igrač Građevinskog fakulteta, izjavio je: ”Prve dve četvrtine nisu bile tako dobre, jer nismo imali dovoljno energije u odbrani. Primili smo mnogo trojki, ali smo u trećoj četvrtini popravili odbranu i pobedili. Očekivali smo pobedu, kao što očekujemo i u narednim utakmicama”, rekao je Jelić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUbedljiva pobeda pravnika
Naredni tekstTrijumf Medicinskog fakulteta na startu sezone!
Student sam druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.