Građevinari sigurni protiv FSFV-a

459

Utakmica četvrtog kola Lige Univeziteta u Beogradu između rukometaša Građevinskog fakulteta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja završena je rezultatom 21:17 (10:6) u korist građevinara.

Finalni dan USSB

Građevinari su od prvog napada počeli brzo i efikasno da postižu golove – Matić je bio uspešan za ranu prednost njegovog tima (1:0). Međutim, Andrović ubrzo iz efikasne kretnje u napadu uspeo je da izjednači rezultat na samom početku meča pogotkom iz ugla (1:1). Nakon toga, ekipa Građevinskog fakulteta preuzela je inicijativu na meču I uspela da nametne svoj ritam igre. Derajić, Cvijović i Matić bili su precizni u kontranapadima pa su uspeli da obezbede veću prednost za svoju ekipu (6:3). Za FSFV golove su postizali Duracović i Spaspojević. Aćimović je uspeo preciznim šutem da dodatno uveća prednost građevinara (7:4). Ukratko se igralo gol za gol – na strani građevinara precizni su bili Matić, Cvijović i Aćimović, a na drugoj strani dva puta Spasojević. Građevinari su uspeli da odu na poluvreme sa prednošću od 4 gola (10:6).


Sastavi timova
Građevinski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
1 Jovanović N. 3 Jovanović A.
2  Stevanović Đ. 4 Milanović N.
3 Derajić F. 10 Vladimir S.
4 Baćović Đ. 11 Andrović I.
5 Matić A. 12 Duracović N.
12 Karajović Đ. 22 Spasojević P.
25 Karajović N. 99 Ćirić S.
30 Aćimović D.
99 Cvijović S.
U drugom periodu igre, Građevina je nastavila u istom ritmu. Postizali su golove najviše iz kretnji u napadu i iz kontranapada. Na startu je usledila serija golova Stevanovića, koji je preciznim šutevima i pravovremenim fintama, dodatno povećao prednost svoje ekipe (13:7). Nakon toga je ekipa FSFV-a imala šansu da smanji prednost iz sedmerca. Milanović je iznudio sedmerac, a Spasojević je bio precizan (13:8). Ubrzo je usledio još jedan sedmerac, ali ovog puta Spasojević nije bio uspešan. Igrači FSFV-a imali su još jednu šansu da smanje prednost svoje ekipe iz sedmerca, ali je Jovanović bio odličan i uspeo da odbrani oba puta (13:8). Nakon serije sedmeraca, ekipa Građevinskog fakulteta zatražila je tajm-aut. Građevinari su nastavili u sličnom ofanzivnom ritmu. U prvom napadu nakon tajm-auta, Aćimović je bio precizan sa krila (14:8). Spasojević je uspeo da uzvrati ovaj gol, nakon čega je Matić uz presečenu loptu postigao gol iz kontranapada (15:9). Do kraj meča su se razmenjivali golovi, ali je inicijativu imala ekipa Građevinskog fakulteta. Stevanović, Aćimović i Matić predvodili su svoju ekipu, a na drugoj strani Spasojević, Duracović i Jovanović pokušavali su da ih rezultatski stignu. Na kraju meča rezultat je bio 21:17 u korist građevinara.
Statistika
Građevinski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Odbrane golmana 7 6
Izgubljene lopte 4 5
Promasaji 7 7
Ukradene 4 3
Sedmerci / 1/3
Iskljucenja / 1
Žuti karton / /
Crveni karton / /
Rukometaš Građevinskog fakulteta Nemanja Jovanović,bio je zadovoljan utakmicom i izjavio: „Odigrali smo jednu lepu utakmicu, koristili smo naše znanje i maštovitost u igri. Stekli smo ranu prednost koju smo do kraja zadržali, na kraju se sve lepo završilo“. Dodao je očekivanja u nastavaku takmičenja. „Očekivanja su ove godine velika i nadamo se da ćemo dogurati do polufinala da bar osiguramo medalju“, rekao je Jovanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJoš jedna pobeda nizu za FON
Naredni tekstSaobraćajci nastavljaju sa dobrom igrom
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.