Građevinci nadigrali Mehatroniku

311

Košarkaši Građevine pobedili su ekipu Mehatronike rezultatom 49:26 (11:5, 13:8, 16:0, 9:13)

Finalni dan USSB

Od samog početka, Građevinci su serijom šuteva za 2 poena i jednom trojkom, nametnuli svoj tempo igre. Bili su agresivniji u napadu, pa su igrači Mehatronike iskoristili 3 slobodna bacanja. Oni su, uz jedan pogodak sa linije za 2 poena i ukradenu loptu, stigli do ukupno 5 pogodaka do kraja prve četvrtine.

U nastavku utakmice, odbrana je dobro funkcionisala na dobre strane. Pored defanzivnih skokova, Građevinci su dobrim blokovima nastavili u istom ritmu, dok su njihovi protivnici uspeli da zabeleže dva kontra napada i jedan blok.

Drugo poluvreme obeležila je odlična igra košarkaša Građevine, koji su ostvarili seriju pogodaka od 16:0. Igrači Mehatronike nisu uspevali da pronađu adekvatan odgovor na ovakvu igru protivnika, i dođu do poena. Ipak, „probudili“ su se pred kraj treće četvrtine, kada su ostvarili dve blokade i oteli loptu suparničkom timu, ali akcije nisu uspešno realizovane.

Tokom poslednje četvrtine utakmica je bila dinamičnija. Mehatronika je bolje igrala u odbrani, uspešnije su realizovali napade, ali to nije bilo dovoljno da ugroze veliku prednost suparničke ekipe. Iako su poveli u ovom delu meča, sa 13:9, njihovi protivnici su imali skoro duplu prednost, koju nije bilo moguće dostići.

„Pobedili smo se zato što smo se fokusirali na njihovog najboljeg igrača, zaustavili ga, i pustili smo ostale da igraju svoju igru. To je bio naš plan i taktika tokom cele utakmice“, rekao je Marko Popratnjak, košarkaš Građevine.

Dušan Parnicki, iz redova Mehatronike, prokomentarisao je i druge faktore koji su uticali na igru i ishod utakmice. „Nepovoljni vremenski uslovi učinili su ovu utakmicu nepogodnom za igru, sudijske odluke su bile krajnje diskutabilne, ali biće bolje. Idemo na Elektro u polufinalu, pa očekujemo da će biti 20 razlike za nas, i da ćemo proći u finale kao i prošle godine“.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB