Građevinci dvojkama do pobede

265

Poslednju utakmicu prvog kola, prve lige odigrali su Građevinici i Geodezija, a pobedila je ekipa Građevinaca rezultatom 62:41 (13:10, 17:11, 12:8, 20:12).

Finalni dan USSB

Prva lopta pripala je igračima Geodezije i odmah na početku postižu svoj prvi pogodak. Građevinci dosta smirenije igraju i pogađaju koš pet puta za dva poena. Brza i oštra igra Geodezije dovodi ih u problem jer već u petom minutu igre iskorišćavaju bonus. To olakšava posao Građevincima i oni dolaze do prve prednosti na utakmici, pa je rezultat na kraju prve četvrtine 13:10 u korist Građevinaca.

Druga četvrtina igrala se istim tempom kao i prethodna, samo što su igrači Geodezije smanjili broj faulova, pa u ovom delu utakmice nisu iskoristili bonus. Građevinci nastavljaju istim tempom i postižu 16 poena. Pred kraj druge četvrtine, igrač Geodizije se povređuje i napušta teren. Rezultat na kraju ove četvrtine bio je i dalje u korist Građevine, 30:21.

Geodezija otvara treću četvrtinu sjajnom serijom od 8:0 i tako se vraća u igru. Međutim, igrači Građevine ne posustaju i prekidaju seriju Geodezije sjajnim košem. Geodezija odmah nakon toga traži tajm out kako bi smislila kako da preduhitri protivnika. Nakon prekida, Građevinci postižu sjajne poene, a na kraju ove četvrtine rezultat je i dalje bio u njihovu korist 42:29.

U poslednjoj četvrtini Građevinci koristi umor košarkaša Geodezije i dolaze sigurnim koševima do pobede. Iako se igrači Geodezije ne predaju do samog kraja, izdaje ih snaga, a i slaba klupa. Na samom kraju utakmice Građevinci posle mnogo promašaja dolaze do svoje prve i jedine trojke i završavaju utakmicu uz svoju korist.

Najefikasniji igrač Geodezije bio je Miloš Marković, dok je kod Građevinaca to bio Dalio Gosimirović.

„ Igrali smo dobro, zadovoljan sam. Jedino mi je krivo što nas nije išao šut za tri poena, ali dobro. Očekuje nas još utakmica i nadam se da ćemo tokom celog takmičenja igrati ovim tempom. “ – rekao je Dalio Gosimirović

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSaobraćaj bolji od Mašinstva za pola koša
Naredni tekstIstorijska pobeda KPA
Studentkinja sam četvrte godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omiljeni sport mi je košarka, ali mi ni drugi sportovi nisu strani . U budućnosti bih volela da se bavim sportskim novinarstvom, jer smatram da je malo žena koje se opredeljuju za ovu vrstu novinarstva.