Građevinari izgradili pobedu

338

Košarkaši Građevinskog fakulteta pobedili su ekipu Filozofskog fakulteta rezultatom 70:66 (13:18; 15:17; 18:17; 24:14) u okviru petog vikenda SUUB lige. Meč je obeležio igrač Filozofskog fakulteta Vujatović koji je postigao 30 poena i vodio svoju ekipu pune tri četvrtine. Međutim, Građevinari su zaigrali fantastično u odbrani i došli do potpunog preokreta  i pobede.

 

Obe ekipe su zabeležile su ubedljive poraze u prethodnom kolu, tako da je ovo bila idealna prilika da se popravi utisak i vrati samopouzdanje timu. Filozofi su ušli u meč energično i na krilima publike nametnuli svoj ritam igre, te su iz čvrste odbrane i nekoliko ukradenih lopti odmah na startu napravili prednost od pet poena i to održali do kraja četvrtine.  Najbrži u kontrama bi je Nikolić, koji je na taj način postigao šest poena i tako bio najefikasniji. Sa druge strane, Građevinari nisu imači ideju u napadu, ali i pored velikog mučenja u ofanzivnom delu igre, nisu dozvolili svojim protivnivima da se rezultatski potpuno odlepe, pa je četvrtina završena rezultatom 18:13 za Filozofe.

Sastavi timova
                    Filozofski fakultet                      Građevinski fakultet
2.Vujatović M. 4.Tripković
3.Belovođanin 5.Jelić P.
10Trutić D. 6.Pejović
11.Nikolić V. 7.Prelević
12.Šapić F. 8.Jelić I.
13.Stašević N. 9.Cucuić K.
14.Vuković M. 22.Ležaja S.
44.Jelić A. 24.Stojisavljević
25.Premović

U drugom periodu na scenu je nastupaio Vujatović, koji je od 17 poena svoje ekipe postigao čak 10, od toga tri vezane trojke posle kojih je bila i najveća prednost 30:20, za fFilozofe. Međutim, Građevinari se nisu predavali i koliko-toliko su uspeli da održe aktivni rezultat, a doprinos su dali Premović, Stojisavljević, Jelić, Ležaja i Cucić. Jedan od glavnih razloga zašto se Filozofi nisu odlepili više bio je i ofanzivni skok Građevinara, koji im je omogućio dosta popravnih napada. Na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 36:28, za Filozofe.

Treću četvrtinu obeležio je festival promašaja i veliki broj prekršaja, time i slobodnih bacanja, na obe strane, pa tako u ovoj četvrtini nismo gledali puno košarke.  Ta slobodna bacanja i često seckanje igre su potpuno umrtvili utakmicu, pa je viđeno i malo atraktivnih poena i uigranih akcija. Organizovanijom odbranom građevinari su uspeli da zatvore sve ostale igrače, ali ne i Vujatovića koji je ovog puta postigao 13 poena od 17 svoje ekipe i tako praktično sam odigrao ovu četvrtinu i uspeo da sačuva prednost na strani filozofa od 52:46. Na ovu izuzetnu partiju Vujatovića odgovorio je Stojisavljević sa 10 poena, a ujedno je i pogodio prvi trojku za građevinare na ovom meču.

Statistika
       Filozofski fakultet        Građevinski fakultet
Poeni 66 70
Šut za 1p 13/17 21/32
Šut za 2p 13/22 20/43
Šut za 3p 10/20 3/7
Defanzivni skokovi                     16                     22
Ofanzivni skokovi                     12 5
Asistencije                       6 3
Blokade 3 2
Izgubljene lopte 3 2
Ukradene lopte 3 2

Poslednjih osam minuta košarkaši Građevinskog fakulteta su odigrali bez greške u odbrani, na taj način upotpunosti anulirali prednost protivnika i došli do veoma važne pobede. Glavi razlog zašto su filozofi uspeli da izgube ovu prednost, pored dobre odbrane građevinara,  je bilo to što se niko nije pridružio Vujatoviću koji je u poslednjoj četvrtini stao i postigao svega dva poena sa linije za slobodna bacanja. U ekipi građevinskog fakulteta najveći doprinos preokretu su dali Pejović i Stojisavljević sa po pet postignutih poena. Na kraju građevinari su uspeli da ubedljivo pobede ovaj period sa 24:14 i ukupan rezultat 70:66.

Jedan od glavnih karika u  timu Građevinskog fakulteta, Cucić, izneo je utiske posle veoma teške pobede.  „ Dosta teška utakmica koju smo igrali bez dva bitna igrača. Prvo poluvreme smo odigrali nešto slabije, ali smo u nastavku popravili igru što je rezultiralo pobedom. Nastavljamo dalju borbu za nokat fazu“, rekao je Cucić.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstVojnici bez teškoća protiv matematičara
Naredni tekstEkonomisti ostali neporaženi
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.