Građevina “trojkom“ do polufinala

526

U sjajnom ambijentu Posco Arene futsaleri Građevinskog fakulteta savladali su kolege sa Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 3:0 (1:0)  i  time se plasirali u polufinale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu.

Finalni dan USSB

 

Od početka četvrtfinalnog duela Građevina je nametnula svoj stil  i kontrolisala dešavanja na terenu. Sa druge strane TMF potpomognut izvanrednom podrškom navijača čekao je svoju šansu posle kontranapada. Ipak, na žalost veoma glasnih pristalica TMF-a Građevina je u 9. minutu došla do prednosti. Martin Ljujić se lako oslobodio čuvara  i efektnim udarcem pogodio malu mrežicu – 1:0. Građevinari su nastavili da napadaju i nisu odustajali od svog načina igre. Ređale su se šanse ispred gola TMF-a, prvo je  Ratković šutirao pored stative, da bi nekoliko trenutaka kasnije Šljukić, posle odbitka, promašio veliku šansu. TMF se probudio u poslednjih pet minuta, Erenfrid je snažno šutirao sa distance, ali je njegov udarac završio na stativi Građevinskog.

Početak drugog dela bio je idealan za Građevinu, Ratković je povukao kontru, driblingom stvorio prostor za šut i uz malo sreće savladao golmana Simića – 2:0. Primljen gol u prvom minutu nastavka dodatno je urušio samopuzdanje TMF-u, koji  je četiri minuta kasnije doživeo novu neprijatnost. Šljukić je poslao pravovremen pas, a Milutinović rutinski sproveo loptu u mrežu za nedostižnih 3:0. Mogao je Građevinski i ubedljivije da proslavi prolazak među četiri najbolje ekipe, ali je volej Miloša Ljujića  završio pored gola. Razigrao se u tim trenucima Ljujić i ponovo zapretio, no ovoga puta isprečila se stativa. Pokušali su futsaleri TMF-a da dođu do počasnog pogotka, udarac Erenfrida paradom je odbranio golman Drndarević.

Građevinari će u polufinalnom susretu igrati sa futsalerima Fakulteta organizacionih nauka, koji su u poslednjoj utakmici četvrtfinala bili bolji od ETF-a.

Sastavi timova
Građevinski TMF
Avramović  Milić
Drndarević  Simić
Milutinović  Cvetković
Miloš Ljujić  Čenić
Martin Ljujić  Dimitrijević
Ratković  Nikezić
Filipović  Ugrinović
Vrbninčanin  Soldat
Žugić  Krstić
Šljukić  Matić
Filipović  Vojvodić
 Erenfrid
Miloš Ljujić, jedan od protagonista igre Građevinskog, smatra da je ulazak u finale primaran cilj njegove ekipe:

„Plasman u polufinale je donekle očekivan, jer smo mi bili prvi u svojoj grupi i mislim da smo opravdali ulogu favorita. Bili smo agresivni od samog starta, stvarali smo šanse, moglo je to i dosta bolje, ali zadovoljan sam borbom moje ekipe. Od početka sezone naš cilj je finale, a tamo šta bude“, zaključio je Ljujić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB