Građevina teško do treće pobede

398

Ekipa Građevine savladala je tim Menadžmenta rezultatom 54:47. (14:11, 7:10, 18:12, 15:14).

Finalni dan USSB

Na početku utakmice oba tima igrala su ujednačeno. Međutim, Građevinci sa dosta dobrom odbranom kradu loptu igračima Menadžmenta i dolaze do vođstva. Oštrom igrom Građevinci brzo ulaze u bonus, međutim Menadžeri to slabo koriste, jer na liniji za slobodna bacanja postižu samo dva poena. Oba tima postigla su po jednu trojku tokom ove deonice, a rezultat na kraju iste bio je 14:11 za ekipu Građevine.

Druga četvrtina počela je sjajnom blokadom najefikasnijeg igrača Menadžmenta, Nemanje Nićina. Nakon ovog poteza Menadžeri dobijaju samopuzdanje i nastavljaju sa sjajnom igrom. Građevina nastavlja igru istim tempom kao u prvoj četvrtini, međutim Menadžeri dolaze do izjednačenja. Nervozniji igrači Građevine, prave faul i Menadžeri na liniji za slobodna bacanja dolaze do vođstva. Odmah nakon ovog poena Građevinci se vraćaju u igru i stižu Menadžere, a rezultat na kraju ove deonice bio je izjednačen, 21:21.

Drugo poluvreme počelo je istim tempom kao prethodna dva. Ekipa Menadžmenta zadovoljna prethodnom četvrtinom nastavila je narednu dobrim tempom i povela trojkom Čičića. Međutim, Građevinci nastavljaju sa oštrom igrom i veoma rano ulaze u bonus. Iznervirani Građevinci lošom igrom na početku treće deonice ulaze u konflikt sa sudijom. Međutim, najefikasniji igrač Građevine, Nikola Stojkov postiže trojku u najvažnijem trenutku i vraća svoju ekipu u život. Odmah nakon ovog poena Građevine, Menadžeri traže time out i odmah nakon njega ulaze u bonus. Međutim, ne uspevaju da se vrate na svoj tempo igre, te je rezultat na kraju ove četvrtine bio u korit Građevinaca 39:33.

Poslednja četvrtina počela je dobrom odbranom obe ekipe, te ni jedna nije postigla poen u prva tri minuta igre. Najefikasniji igrač Menadžmenta, Nićin zakucava i smanjuje prednost Građevinaca. Ovu četvrtinu obeležilo je i dosta ukradenih lopti oba tima, kao i obostrane lične greške. Građevinci su prvi ušli u bonus, a odmah zatim i Menadžeri. Sa linije za slobodna bacanja u ovoj četvrtini bili su bolji Građevinci sa čak osam pogođenih koševa, dok su Menadžeri imali samo dva . Veliki broj faulova ekipe Menadžmenta doveo je Građevince do pobede.

Najefikasniji igrač pobedničkog tima Nikola Stojkov kaže da je njegova ekipa ispoštovala dogovor koji su imali pre utakmice. „Igrali smo pametno i smireno. Iskoristili smo šanse i mislim da smo zasluženo pobedili.“

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMehatroničari lako do pobede
Naredni tekstFPN na korak od elite!
Studentkinja sam četvrte godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omiljeni sport mi je košarka, ali mi ni drugi sportovi nisu strani . U budućnosti bih volela da se bavim sportskim novinarstvom, jer smatram da je malo žena koje se opredeljuju za ovu vrstu novinarstva.