Građevina jača od medicine

859

Ovog vikenda u okviru trećeg kola košarkaške lige Univerziteta u Beogradu, košarkaši Građevinskog fakulteta su u hali Radivoj Korać pobedili Medicinski fakultet rezultatom 56:54 (11:14, 18:17, 12:18, 15:5).  Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač građevine Jelić sa datih 14 poena i dve asistencije.

Finalni dan USSB

 

Prvu četvrtinu su uspešno započeli košarkaši medicine. Imali su konstantnu prednost i nisu dozvoljavali protivnicima da im se približe. Pribeležili su dve trojke u prvih nekoliko minuta (Mošković i Bošnjaković). Lako su se probijali u protivnički reket i ređali poene. Na polovini ove deonice građevinci su se probudili, počeli su da zaustavljaju protivničke prodore, uzimali su lopte i kretali u kontranapade. Iako su GRF-ovci imali dobro organizovan napad, medicina je imala bolje organizovanu odbranu i tako do kraja prve deonice ostala u vođstvu rezultatom 14:11.

Drugi deo prvog poluvremena je nastavljen u istom ritmu kao i prethodni. Ovog puta košarkaši Građevinskog fakulteta su od samog početka bili fokusirani i nisu dozvoljavali da protivnici povećaju prednost. Igrači medicine su nastavili da dobro organizovanim napadima i jakom odbranom, ali su pravili dosta faulova i time omogućavali protivnicima da poentiraju i sustignu ih. Građevinci su dali svih pet slobodnih bacanja i stigli medicnu (29:29), ali su im doktori u poslednjim sekundama odmakli i ponovo završili četvrtinu u prednosti (31:29).

Sastavi timova
Medicinski fakultet Građevinski fakultet
Kozomara N. Mitrović M.
Šuljagić U. Dinčić R.
Bošnjaković D. Jakšić I.
Jakovljević M. Jelić P.
Nađević Đ. Ležaja S.
Mošković F. Čepić P.
Trilja A. Tripković M.
Nemezić N.
Stanić D.
Gajović A.
Tabaković Z.
U trećoj deonici košarkaši Medicinskog fakulteta su preuzeli potpunu inicijativu. Brzim i jakim napadima su lako beležili poene i sve više se odvajali u odnosu na protivnike. Nasuprot tome građevinci su imali jako slabu odbranu i pravili su početničke greške, nisu uspevali da dođu do lopte, a pored toga im je i procenat šuta bio nizak. Na strani medicine u ovom delu se istakao Trilja koji je imao osam poena i dve asistencije. Četvrtina se kao i prethodne završila  rezultatom 49:41 u korist Medicinskog fakulteta.

Na samom početku poslednje četvrtine dogodio se obrt. Košarkaši Građevinskog fakulteta su zaustavljali napade protivnika, počeli su da igraju skladno i beleže poen za poenom. U poslednjem minutu izjednačili su  rezultat 54:54, a odmah zatim Ležaja je pogodio koš i time svojoj ekipi doneo pobedu. Igrači medicine su za ceo završni deo uspeli da daju ukupno pet poena koje su pribeležili Mošković (3p), Trilja (2p), dok su protivnici dali 15 poena i time odneli pobedu rezultatom 56:54.

Statistika
Medicinski fakultet  Građevinski fakultet
Poeni 54 56
Šutza 1p 8/10 10/15
Šutza 2p 14/39 17/39
Šutza 3p 6/15 4/14
Defanzivniskokovi 8 10
Ofanzivniskokovi 8 8
Asistencije 4 5
Blokade 2 4
Izgubljenelopte 36 41
Ukradenelopte 8 13
Po završetku utakmice plejmejker GRF-a Stojan Ležaja  je rekao da za cilj ove godine imaju da opravdaju polufinale od prošle godine. ”Nova smo ekipa, ima dosta novih, trebalo nam je malo vremena da se uklopimo. Na kraju je rezultat pobeda, što je najbitnije. Čestitao bih i drugoj ekipi na stvarno dobroj utakmici. Imali smo malo više sreće na kraju”, rekao je Ležaja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRGF nastavio niz pobeda, ovog puta nad veterinom
Naredni tekstFPSP bolji od MEF-a
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.