Građevina “izgradila” pobedu nad veterinom

1139

U okviru Prvenstva studenata u Beogradu rukometaši Građevinskog fakulteta savladali su ekipu Veterinarskog fakulteta 23:20. Tim Građevinskog fakulteta prevdovili su Cvijović i Karajović sa upisanih pet golova.

Finalni dan USSB

 

Već u prvih nekoliko minuta u sali Zavoda za sport viđena je velika želja za pobedom i agresivna igra sa obe strane. Veterina je započela seriju golova i u petom minutu bila u prednosti tri gola razlike, dok je Građevinski bio na nuli. Golovima Šašića i Stevanovića tim Građevinskog fakulteta   došao je do izjednačenja, a potom i do prednosti pogodcima iz sedmerca Cvijovića i Matića (6:5). Veterina je poboljšala svoju odbranu i napadima sa krilnih pozicija došla do izjednačenja za (7:7). Pri nerešenom rezultatu tim Građevinskog fakulteta zatražio je tajm-aut. Po povratku na teren, videlo se da je tim Građevinskog fakulteta promenio taktiku. Ovog puta kontra napadima direktnim i jakim šutevima Cvijović i Karajović dovode tim u prednost 3 gola razlike (10:7). Nije dugo čekala veterina da uzvrati udarac. Nakon zatraženog tajm-auta konsolidovali su svoj tim. Uspešni u napadu Turundžić i Savić približili su se na samo jedan gol razlike i završili poluvreme rezultatom 11:10 u korist građevine.


Sastavi timova
Građevinski fakultet Veterinarski fakultet
Cvijović  Čobanović
Ilić  Svilanović
Karajović Đ.  Karać
Karajović N.  Turundzić
Jovanović  Veličković
Derajić  Mijalković
Šašić  Savić
Aćimović  Valdevit
Stevanović  Trišić
 Matić  Simić
Stojanović
Obe ekipe su držale tempo sa početka igre, pa je teško bilo prognozirati pobednika. Na početku drugog poluvremena građevina je preko tandema Aćimović- Šašić  povećala prednost na 15:12.  Ovog puta tim  iz Bulevara kralja Aleksandra pogađap je u napadu, pa je veterina otišla na tajm-aut ne bi li našla rešenje da zaustavi protivnika. Posle kraće pauze dobri u napadu i još bolji u odbrani vratili su se u igru veterinari. Šutirali su sa krilnih pozicija i uspešno pogađali sa sedam metara. Najuspešniji u ovom delu meča na strani veterine bio je Simić sa tri pogodka za rezultat 20:17. Posle zatraženog tajm auta rukometaša Građevinskog, veterina nije mogla da nađe rešenje i usledio je niz grešaka što je protivnički tim iskoristio da dođe do još veće prednosti. Probijanjem kroz sredinu i asistencijama Derajića tim Građevinskog fakulteta došao je do ključne prednosti i priveo meč kraju u svoju korist rezultatom 23:19.

Rukometaš Građevinskog fakulteta Šašić Vladimir nakon pobede podelio je utiske.Utakmica je bila neizvesna, ali ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i zasluženo smo osvojili dva preko potrebna boda“, zaključio je Šašić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDerbi kola pripao FON-u!
Naredni tekstTMF pobedom overio prvo mesto
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.