Građevina bolja u „zgradskom derbiju“

87

Ekipa Građevinskog fakulteta u subotu je savladala ekipu ETF-a rezultatom 17:21 (8-10) u okviru trećeg kola studentske rukometne lige . Građevinari su do pobede došli pre svega dobrom odbranom, sa dosta flastera i iskakanja, a meč su prelomili u drugoj polovini drugog poluvremena .

Finalni dan USSB

Untitled2

Prvo poluvreme je proticalo u izjednačenoj igri, do poslednjih 6-7 minuta. Igralo se gol za gol , ETF je uglavnom napadao kroz sredinu preko Mitrovića i Majstorovića dok su igru Građevine nosili Ilić i Blagojević.  U završnici poluvremena do izražaja je došla bolja uigranost i fizička sprema Građevinara. Kada su ETF-ovci fizički padali Građevina je odigrala agresivnu odbranu sa dosta flastera i iskakanja. U takvoj igri ekipa Elektrotehničkog fakulteta nije se snašla. Krenuli su sa greškama, izgubili su dosta lopti, pa je Građevina kroz kontre i mirnu organizaciju napada uspela da na kraju poluvremena dođe do 2 gola prednosti .

U prva 4 napada u drugom poluvremenu Građevinari su postigli golove pa je posle nekoliko minuta drugog poluvremena rezultat glasio 9-13. ETF međutim tu nije pao. Nošeni dobrom odbranom i golmanom koji je ušao u seriju vratili su se 2 puta na 1 gol razlike, prvo je bilo 12-13, pa 13-14. Onda se desio isti finiš kao i u prvom poluvremenu. Opet je Građevina zaigrala agresivnije u odbrani . Ovoga puta ekipa ETF-a nije imala toliko izgubljenih lopti (samo 4 u drugom poluremenu, u odnosu na 10 u prvom ) ali je realizacija u napadu ipak izostala. Građevina je za to vreme strpljivo povećavala prednost. Do izražaja je došla timska igra Građevinara , a to pokazuje podatak da je  od rezultata 13-14 pa do kraja 7 različitih igrača dalo po gol za Građevinu. Na kraju, Građevina je zabeležila zasluženu pobedu prvenstveno zbog bolje fizičke pripremljenosti i odlične odbrame.

U komšijskom derbiju u ekipi Građevine najviše se istakao Ilić sa 5 golova, dok je Blagojević postigao 4 . U ekipi Elektrotehničkog fakulteta i pored poraza istakao se Mitrović koji je sa 6 pogodaka bio najefikasniji na meču.

Nikola Lalović

Untitled

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFMK slavio protiv bezbednosti
Naredni tekstFON uzeo bodove u prvom poluvremenu
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi