Građevina bolja od FON-a

171

Odbojkaši Građevinskog fakulteta pobedili su Fakultet organizacionih nauka rezultatom 2:0 (25:22, 25:20) u četvrtom vikendu SSUB lige. Najefikasniji pojedinac na meču bio je Dragović iz redova pobedničke ekipe sa 10 poena.

Statistika

FON je bolje otvorio meč i dobrom igrom u polju došao do prednosti 6:3. U nastavku seta prednost fonovaca je rasla. Odličnim servisima Đurić je pomerio prijem građevinaca pa je u jednom trenutku rezultat bio 15:10 u korist ekipe iz Jove Ilića. Od tog momenta, građevinci povezuju redove i smanjuju prednost protivnika. Sa nekoliko vezanih poena prilaze na 17:16, da bi prvo izjednačenje na meču usledilo posle smeča Vučkovića u aut (17:17). Asom Arsića odnosno poenom Miletića Građevinski dolazi do preokreta 20:18. Ipak, FON se ponovo vraća u igru i poenima Čolića izjednačava na 21:21. Sa dva vezana poena građevinci ponovo stiču prednost 23:21, da bi sjajnim blokom Dragovića došli i do prve set lopte. Na drugoj strani uzvratio je Glavinić , međutim servis greškom Đurića ekipa Građevinskog dolazi do vođstva u setovima (25:22).

I drugi set su fonovci bolje počeli i stekli uvodnu prednost. Ipak, ovoga puta Građevinski se znatno ranije trgao i preko Dragovića došao do izjednačenja (5:5). Ubrzo sjajnim snalaženjem na mreži 4 građevinci stiču prednost 7:6 a zatim i 9:7, kada je FON zatražio tajm-aut. Posle odmora fonovci uspevaju da se vrate u igru i povedu 13:12 posle paralele koju je Dragović poslao u aut. Ipak, sa nekoliko dobrih poteza u polju i odličnim loptama tehničara Delčeva “građevina” vraća prednost u svoju korist (17:14). Fonovci su pri tom rezultatu tražili novi tajm-aut, međutim on nije urodio plodom. Građevinci su dodatno uvećali razliku najpre na 20:14 a zatim i na 24:17 i došli do set lopte. FON je uspeo samo da smanji razliku i priđe na 24:20, ipak smečom Miletić rešava pitanje pobednika za konačnih 25:20.

Sastavi timova

“Bili smo skeptični kako će da izgledamo u ovom meču, pošto nam je nedostajao važan igrač. Ipak, videli smo da možemo i dodali gas na vreme. Imamo dosta potencijala, tako da očekujem borbu za najviši plasman”, ističe Dragović, najbolji pojedinac na meču.

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstOdbojka – najava četvrtog vikenda SSUB lige
Naredni tekstFON neizlečiv za Medicinski
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Svaki dan mi počinje i završava se sportom, pre svega košarkom i fudbalom. Sanjam da jednoga dana izveštavam sa Olimpijskih igara, i prenosim finale Lige šampiona. Za sve što vas interesuje možete pisati na bojanmarinkovic95@gmail.com Moji tekstovi