Građevina bolja od FON-a

199

Odbojkaši Građevinskog fakulteta pobedili su Fakultet organizacionih nauka rezultatom 2:0 (25:22, 25:20) u četvrtom vikendu SSUB lige. Najefikasniji pojedinac na meču bio je Dragović iz redova pobedničke ekipe sa 10 poena.

Statistika
Građevinski fakultet Fak. organizacionih nauka
Poeni iz napada 27 19
Poeni iz bloka 3 /
As servisi 5 2
Servis greške 9 8
Greške iz igre 12 7

FON je bolje otvorio meč i dobrom igrom u polju došao do prednosti 6:3. U nastavku seta prednost fonovaca je rasla. Odličnim servisima Đurić je pomerio prijem građevinaca pa je u jednom trenutku rezultat bio 15:10 u korist ekipe iz Jove Ilića. Od tog momenta, građevinci povezuju redove i smanjuju prednost protivnika. Sa nekoliko vezanih poena prilaze na 17:16, da bi prvo izjednačenje na meču usledilo posle smeča Vučkovića u aut (17:17). Asom Arsića odnosno poenom Miletića Građevinski dolazi do preokreta 20:18. Ipak, FON se ponovo vraća u igru i poenima Čolića izjednačava na 21:21. Sa dva vezana poena građevinci ponovo stiču prednost 23:21, da bi sjajnim blokom Dragovića došli i do prve set lopte. Na drugoj strani uzvratio je Glavinić , međutim servis greškom Đurića ekipa Građevinskog dolazi do vođstva u setovima (25:22).

I drugi set su fonovci bolje počeli i stekli uvodnu prednost. Ipak, ovoga puta Građevinski se znatno ranije trgao i preko Dragovića došao do izjednačenja (5:5). Ubrzo sjajnim snalaženjem na mreži 4 građevinci stiču prednost 7:6 a zatim i 9:7, kada je FON zatražio tajm-aut. Posle odmora fonovci uspevaju da se vrate u igru i povedu 13:12 posle paralele koju je Dragović poslao u aut. Ipak, sa nekoliko dobrih poteza u polju i odličnim loptama tehničara Delčeva “građevina” vraća prednost u svoju korist (17:14). Fonovci su pri tom rezultatu tražili novi tajm-aut, međutim on nije urodio plodom. Građevinci su dodatno uvećali razliku najpre na 20:14 a zatim i na 24:17 i došli do set lopte. FON je uspeo samo da smanji razliku i priđe na 24:20, ipak smečom Miletić rešava pitanje pobednika za konačnih 25:20.

Sastavi timova
Građevinski fakultet Fak. organizacionih nauka
1. Đurić  1. Novaković
4. Delčev 2. Vučković
8. Miletić 4. Kovačević
10. Arsić 5 Kuljaj
12. Dragović 7. Purić
14. Marković 8. Timotijević
9. Đurić
10 Čolić
12. Glavinić
14. Šoškić

“Bili smo skeptični kako će da izgledamo u ovom meču, pošto nam je nedostajao važan igrač. Ipak, videli smo da možemo i dodali gas na vreme. Imamo dosta potencijala, tako da očekujem borbu za najviši plasman”, ističe Dragović, najbolji pojedinac na meču.

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstOdbojka – najava četvrtog vikenda SSUB lige
Naredni tekstFON neizlečiv za Medicinski
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Svaki dan mi počinje i završava se sportom, pre svega košarkom i fudbalom. Sanjam da jednoga dana izveštavam sa Olimpijskih igara, i prenosim finale Lige šampiona. Za sve što vas interesuje možete pisati na bojanmarinkovic95@gmail.com Moji tekstovi