Goleada Srdanovića!

1712

Futsaleri Univerziteta Singidunum savladali su ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta Union rezultatom 16:0 (7:0) u okviru četvrtog vikenda Prvenstva studenata koje organzuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Čvrstom igrom u odbrani i predvođen Srdanovićem koji je obeležio ovaj susret sa postignutih jedanaest golova, Singidunum je došao do novog trijumfa u grupi D.

Finalni dan USSB

Mirna igra obe ekipe obeležila je sam početak ove utakmice, međutim Singidunum je ubrzo preuzeo inicijativu. Jovanović je sa distance poslao preciznu loptu Srdanoviću koji je realizovao prvu gol šansu na meču i ravnim šutem iskosa promenio rezultat na semaforu (1:0). Marinković je odmah povukao kontru i pokušao da anulira ovaj pogodak, ali bio je neprecizan. Singidunum je imao veći posed lopte tokom ovog perioda igre i češće je šutirao ka protivničkom golu – Golović je ostao sam blizu leve aut-linije i snažnim udarcem uvećao rezultatsku prednost svoje ekipe (2:0). Union je imao problema da prenese loptu na protivničku polovinu terena, a i kada bi to učinio zakazala bi realizacija. Srdanović nije realizovao slobodan udarac, ali je već u narednom napadu asistirao Jovanoviću koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i postigao svoj prvi, a treći pogodak za njegovu ekipu (3:0). Bojović je šutem iz ugla pokušao da smanji rezultatski zaostatak svoje ekipe, međutim Todorović je izblokirao njegov šut u dva navrata. Sa druge strane, Srdanović je sam istrčao kontru, zaobišao svog čuvara i rutinski postigao još jedan pogodak za Singidunum (4:0).  Union je često gubio loptu i nije mogao da organizuje ozbiljniji napad, dok je Singi kontrolisao igru i diktirao tempo tokom čitavog poluvremena. Todorović je krenuo u kontranapad, a Srdanović je bio sam na gol liniji i ostvario novi het-trik na asistenciju Golovića (5:0). Golman-igrač Singidunuma pokušao je nekoliko puta da se upiše u listu strelaca, ali bio je neprecizan. Todorović se još jednom našao u ulozi organizatora igre – asistirao je Boranijaševiću koji je bio okrenut leđima ka protivničkom golu i petom matirao golmana Uniona (6:0). Odbrana Singija je bila na visini zadatka, ali i napad čemu svedoči još jedan pogodak Srdanovića na asistenciju Golovića za rezultat 7:0 na poluvremenu.


Sastavi timova

Univerzitet Singidunum

Pravni fakultet Univerziteta Union

Mijailović V. Božić Đ.
Golović S. Lukić N.
Srdanović M. Bojović L.
Jovanović M. Marinković M.
Boranijašević S. Čukurilo N.
Todorović S. Mihailović D.
Krnjaja N.
Poledica F.
Elemer V.
Singidunum je nastavio sa ofanzivnom igrom i u drugom periodu igre – Golovićev šut je završio sa spoljne strane mreže, a napravio je i faul pa je Marinković imao priliku da postigne prvi gol za svoju ekipu. Bojović mu je ostavio loptu, ali on ju je poslao u aut i tako je još jedna prilika Uniona ostala nerealizovana. Na drugoj polovini terena, golgeter Singija Srdanović, nastavio je u prepoznatljivom ritmu i još jednu asistenciju Jovanovića krunisao je golom (8:0). Futsaleri Pravnog fakulteta Univerziteta Union tajm-autom su pokušali da preseku ritam protivnika međutim, Singidunum je bio nezaustavljiv. Uigrani tandem JovanovićSrdanović još jednom je stupio na scenu za 9:0. Bojović je jakim šutem po petoparcu poslao loptu u aut, dok je Golović odmah realizovao kontru i zatresao mrežu protivnika (10:0). U nastavku igre Singi je rutinski uvećavao stečenu prednost, dok je Union pokušao da zapreti preko Bojovića, ali opet bezuspešno. Narednu akciju započeo je Todorović, a Jovanovićev šut iskosao završio je u donjem levom uglu gola protivnika (11:0). Čukurilo je dva puta pokušao da nadmudri golmana Singidunuma, ali on je još jednom opravdao ulogu čuvara mreže na ovoj utakmici. Završnica je protekla u znaku Srdanovića koji je postigao još pet pogodaka i postavio konačan rezultat 16:0.

Golgeter ekipe Singidunuma Milan Srdanović, izneo je svoja zapažanja nakon utakmice. „Razlika u kvalitetu je bila očigledna, ali čestitao bih protivniku na borbi svih četrdeset minuta. Sve svoje golove na ovoj utakmici bih posvetio mom nedavno preminulom ocu i svaku narednu utakmicu ću igrati za njega“, rekao je Srdanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStomatologija kobna po prvakinje
Naredni tekstJovanović odbranio građevince
Student sam četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.