Geografi prejaki za FFH

346

Košarkaši Geografskog fakulteta deklasirali su kolege sa Fakulteta za fizičku hemiju rezultatom 68:33 (27:7, 21:9, 11:12, 9:5) u okviru trećeg vikenda SUUB lige. Geografe je služio šut za tri poena (11 ubačenihtrojki), a prednjačili su Radojković sa 15 i Bazović sa 13 poena.

 

Geografski fakultet je već u prvoj četvrtini kreirao nedostižnu razliku. Džombić, Radojković, Bazović i Čolović su se konstantno smenjivali u ulozi egzekutora, zatrpavajući koš protivnika sa raznih pozicija iz minuta u minut. Nerezonski šutevi FFH-a, kao i loša komunikacija u odbrani i kašnjenja pri preuzimanju, prouzrokovali su zaostatak od čak 20 poena na kraju ovog dela igre (7:27).

Loše postavljanje u odbrani FFH-ovaca, geografi su nastojali da iskoriste tako što su tokom druge četvrtine igrali u brzom ritmu. Forsiranje igre u tranziciji i šuteva u ranoj fazi napada, doprinelo je konstantnom povećanju razlike. Geografi su nastavili da kažnjavaju dezorijentisanog protivnika pogocima Džombića i Bazovića, tako da je rival zamrznut na -32 na kraju prvog poluvremena (16:48).

Sastavi timova
Fakultet za fizičku hemiju     Geografski fakultet   
6 O. Cerović 1 A. Krstić
7 S. Andrić 4 N. Došen
9 A. Jakovljević 9 L. Džombić
10 D. Savić 11 I. Đurić
11 G. S. 12 L. Terzić
14 M. Janković 13 I. Čolović
15 D. Mladenović 14 A. Radojković
18 S. Andrejić
 22 B. Bazović

Sticanjem kapitalne prednosti na poluvremenu, ekipa Geografskog fakulteta je sebi priuštila luksuz da ostatak meča zaigra znatno rasterećenije. No, momci sa Fakulteta za fizičku hemiju nisu uspevali da to iskoriste i da bar smanje razliku. S vremena na vreme su Jakovljević i Cerović na jednoj, a Džombić Bazović na drugoj strani dolazili do poena, prekidajući obostrane serije promašaja.

Poslednja četvrtina bila je najneefikasnija na utakmici. Poeni su se čekali poput golova. Napadačka dekoncentracija i slab protok lopte bili su evidentni na obe polovine terena, ali ono što je izvlačilo prosek u igri geografa u ovoj deonici jeste veliki broj skokova u napadu. Geografski fakultet je u četvrtom kvartalu imao više ofanzivnih skokova (7), nego što su FFH-ovci postigli poena, te je ubedljiva pobeda ekipe iz Vojođanske ulice bila neminovna.

Ilija Čolović iz tabora pobedničke ekipe nije krio zadovoljstvo nakon pobede. “Pokazali smo karakter i želju za pobedom. Šut nas je dobro služio na današnjoj utakmici i nadam se da će tako biti i u nastavku sezone”, rekao je Čolović.

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstStudenti ponovo na Đorđevićevom spisku
Naredni tekstŠahisti PEP-a znaju samo za zlato
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.