GAF preko Medicinskog do nova tri boda

205

Futsaleri Građevinsko-arhitetonskog fakulteta savladali su ekipu Medicinskog rezultatom 4:2, u utakmici Univerzitetske lige Niša u malom fudbalu. Utakmica je igrana u večernjim časovima, a do sva tri boda Građevinari su došli brzim golovima u samoj završnici utakmice.

Finalni dan USSB

Favoriti na papiru, ekipa Medicinskog, pružala je bledo izdanje tokom većeg dela utakmice. Ekipa GAF-a diktirala je tempo igre, dok su se njihovi protivnici uglavnom oslanjali na prilike iz kontra napada. Već na samom početku ekipa GAF-a krenula je ofanzivno ka golu protivnika, i već tada se videlo u kom pravcu će se utakmica odvijati. Nakon nekoliko propuštenih prilika ofanzivna igra GAF-a se isplatila već u trećem minutu, kada su poveli sa 1:0. Nije prošao ni minut a GAF je već vodio sa 2:0, nakon nesporazuma u odbrani ekipe Medicinskog. Nakon šest minuta igre Medicinari su imali prvu stopostotnu priliku, koju nisu uspeli da pretvore u gol. Iako je GAF tokom većeg dela poluvremena napadao i držao loptu u svom posedu, Medicinari iz jednog brzog kontra napada uspevaju da smanje rezultat na 2:1. Krajem poluvremena Medicinski gotovo ni iz čega dolazi do izjednačenjnakon konfuzije u odbrani GAF-a, te se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom 2:2.

U drugom poluvremenu igra je izgledala dosta drugačije. Obe ekipe bile su svesne rezultata koji je na snazi, te se u nastavku igrao nešto čvršći i umereniji fudbal. GAF je i dalje imao veći posed lopte i više šuteva ka golu protivnika. Nastavak utakmice doneo je bolju igru Medicinara koji su u kratkom vremenskom periodu uspeli u dva navrata da priprete golmanu Građevinara, što je bio alarm za njihove protivnike da traže prvi tajm-aut. Nakon kratkog odmora Medicinari su zaigrali nešto opuštenije i ofanzivnije. Međutim, često su gubili loptu na sredini terena, što je GAF pokušavao da iskoristi iz kontra napada. Svaki šut Građevinara u tim momentima bio je van okvira gola. Veća ofanziva GAF-a primoravala je Medicinare na veliki broj faulova, te su u završnici meča morali da igraju opreznije, kako njihov protivnik ne bi dobio priliku za gol iz penala. Otpor Medicinara bio je slomljen tri minuta pre kraja utakmice kada su futsaleri GAF-a sa dva brza gola uspeli da reše pitanje pobednika, za konačnih 4:2.

Ovom pobedom Građevinari su se “popeli” na tabeli, te sada zauzimaju 6. mesto, dok Medicinski i dalje drži četvrtu poziciju, ali ima i utakmicu više od njihovog prvog pratioca.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB