Futsalerke Srbije odigrale trening utakmicu. Uskoro skraćivanje spiska.

887

Nakon kratke letnje pauze ženska futsal reprezentacija Srbije nastavila je sa pripremama za nastup u kvalifikacijama za prvo Evropsko prvenstvo.

Finalni dan USSB

Izabranice selektora Dejana Majesa su u nedelju 5. avgusta odigrale i prvu trening utakmicu u Sportskom centru Šumice, a sa tribina ovu utakmicu su posmatrali i trener Ekonomca i muške univerzitetske futsal reprezentacije Srbije Predrag Rajić.

Devojke koje se nalaze na širem spisku reprezentacije bile su podeljene u dva tima, a ekipa 1 je odnela pobedu nad ekipom 2 rezultatom 3:1 (2:0). U strelce na ovom meču su se upisale Marija Krunić, Ana Veličković i Anica Plećić za prvu ekipu, dok je Marija Armuš postigla pogodak za drugu ekipu.

Sastavi timova
Ekipa 1 Ekipa 2
Milica Nikolić (G) Bojana Jevtić (G)
Barbara Izgarević Mila Dujović (G)
Marija Krunić Andrijana Trišić
Anica Plećić Tijana Milošević
Monika Bunjaku Bojana Pavićević
Jovana Jevremović Zlata Milanović
Ana Veličković Ivana Malijar
 Milena Čanović Marina Radovanović
Marija Armuš
Po završetku utakmice reprezentativka Srbije i futsalerka Fakulteta organizacionih nauka Marija Armuš podelila je sa nama svoje utiske o toku priprema i saradnji sa selektorom Malesom.

“Činjenica je da upijamo sve što nam Dejan kaže, a takođe raznoliki je sklop ljudi, u smislu koja futsal znanja nosimo. Sve to treba ukopiti, a malo je vremena. Dejan je jako posvećen i izvuče maksimum iz svake od nas. Od njega očekuju čudo da uradi za kratko vreme, jer nikad ozbiljnije većina nas nije učila futsal i to je problem u oscilacijama. Takođe vreme je odmora i priprema ženskog fudbala i teško je sve uklopiti. Devojke su maksimalno fokusirane, učimo igru koju Dejan zahteva od nas, ali takođe on traži balas sa onim što možemo da mu ponudimo. Sve više vremena provodim zajedno i jedva čekamo 23. avgust kada se okupljamo u Pazovi za utakmicu sa Slovenijom, a 24. i 26. avgusta igramo kod njih. Te utakmice će nam jako značiti da vidimo gde smo”, ističe Armuš koja je od trenera Ekonomca Predraga Rajića dobila i zanimljiv nadimak.

“Dao mi je nadimak Đura, kao Đura Pavićević, sad koordinator za futsal, a bivši kapiten reprezentacije. Svima je pričao da se vratio Đura u ženskom obliku, pošto igram kao on. Komandujem i igram čvrsto odbranu”, rekla je bivša kapitenka FON-a.

Naše devojke će debitovati na turniru u Portugalu glavnoj rundi kvalifikacija, gde će od 11. do 16. septembra odigrati utakmice protiv domaćina Portugala, Češke republike i pobednika grupe B preliminarne runde kvalifikacija u kojoj se nalaze reprezentacije Slovačke, Finske i Litvanije. Marija ističe da će Portugal imati prednost zbog domaćeg terena, a otkrila nam je i koju ekipu iz prelminarne grupe takmičenja bi volela da vidi u glavnoj rundi kvalifikacija.

“Očekujem da ekipa Portugala ima prednost domaćeg terena, takođe, mnogo više iskustva što ih stavlja u poziciju favorita. Gledale smo ekipe univerziteta iz Portugala sada na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri, ali ništa se posebno nisu izdvojile. Ekipa DIF-a bi bila egal. Što se ne može reći za ekipe koje su igrale finale Rusija – Španija gde se utakmica posle produžetaka igrala na penale. Zaista ozbiljne univerzitetske ekipe. Možda su reprezentativke bile zauzete pripremama, ali svakako Portugal može da ponudi kvalitetnu ekipu. Reprezentacija Češke nam je manje poznata, ali svakako po prijateljskim utakmicama može se zaključiti da su ekipa koja može i dati i primiti gol. Treći protivnik nam je pobednik iz preliminarne faze takmičenja: Slovačka, Finska ili Litvanija. Možda to bude Finska, zbog Dušana Matića. To mi je prva asocijacija, volela bih da prođu dalje”, zaključila je Armuš.

Preliminarna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo održaće se od 21. do 26. avgusta, kada će naše reprezentativke saznati koja ekipa će im biti treći protivnik u glavnoj rundi kvalifikacija. Pobednice četiri grupa glavne runde kvalifikacija plasiraće se na završni turnir koji će se održati sredinom februara 2019. godine.

Foto: Instagram nalog ženske futsal reprezentacije Srbije

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB