Futsalerke FSFV-a upisale novu pobedu

277

Futsalerke Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje nastavile su da nižu trijumfe u okviru lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. One su u okviru petog kola prvenstva sa ubedljivih 8:1 (4:0) savladale kolegenice sa Rudarsko-geološkog fakulteta. Najraspoloženija u redovima FSFV-a bila je Simićeva koja je postigla het-trik, dok je na golu sigurna bila Živkovićeva.

Finalni dan USSB

 

Od starta utakmice FSFV je nametnuo svoj ritam. Prilike da se upišu u strelce na samom početku imale su Izgarevićeva i Miloševićeva, ali rezultat je ostao 0:0. Međutim, u petom minutu utakmice, nakon uigrane akcije FSFV je stigao do pogotka. Trišićeva je dodala do Simićeve koja je preciznim udarcem savladala Jevtićevu (1:0). Ubrzo je viđen i novi gol u mreži RGF-a, Simićeva je postigla svoj drugi pogodak, a Trišićeva je upisala drugu asistenciju na utakmici (2:0). Nisu uspevale devojke sa RGF-a tokom prvog poluvremena ozbiljnije da zaprete Živkovićevoj. Novu priliku za gol FSFV je imao nakon kombinacije Izgarevićeve i Trišićeve, ali je Jevtićeva uspešno intervenisala. Međutim, ona je bila nemoćna u 11. minutu utakmice kada je Trišićeva na asistenciju Miloševićeve postigla treći pogodak za ekipu sa Košutnjaka. Do kraja poluvremena prošlogodišnje šampionke stigle su do vođstva od 4:0, a u strelce se ponovo upisala raspoložena Trišićeva.

U nastavku meča “Pingvini sa Košutnjaka” su nastavili sa ofanzivnom igrom, međutim, imala je svoje prilike i ekipa RGF-a. Na samom početku, viđena je bila kratkotrajna inicijativa RGF-a. Mirkov je oduzela loptu na sredini terene i pokušala udarcem sa distance, ali je njen šut bio izblokiran. Nakon nje priliku je imala i Veličkovićeva, ali su ponovo igračice FSFV-a uspešno zaustavile pokušaj kapitena RGF-a. Nisu dozvolile futsalerke FSFV-a da se uvuče nervoza u njihove redove i nakon nešto sporijeg početka, ponovo su preuzele inicijativu koja je rezultirala petim pogotkom u mreži protivničke ekipe. Kuhut se upisala u strelce, a prvu asistenciju na meču zabeležila je Mihailovićeva. Ekipa iz Đušine ulice imala je priliku da smanji zaostatak nakon dva vezana pokušaja Jevtićeve, koja je u međuvremenu napustila gol i pridružila se svojoj ekipi u napadu. Međutim, oba njena pokušaja zaustavila je raspoložena Živkovićeva. Devojke sa FSFV-a na drugoj strani uspešno su koristile svoje prilike. Nakon uigrane akcije Trišićeve i Izgarevićeve, kapiten FSFV-a se upisala u strelce za 6:0. Odgovorile su futsalerke RGF-a preko Veličkovićeve koja je smanjila zaostatak na minus pet (6:1), međutim, devojke sa Košutnjaka odgovorile su sa još dva gola. Najpre je Simićeva postigla het-trik za 7:1, da bi potom Krstićeva svojim prvim pogotkom na utakmici postavila konačan rezultat 8:1.

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Rudarsko-geološki fakultet
Izgarević B. Veličković A.
Trišić A. Jevtić B.
Krstić A. Širadović E.
Dimitrijević T. Stanisavljević A.
Simić E. Milovanović Đ.
Milošević T. Marković D.
Živković V. Mirkov N.
Mihailović S.
Kuhut D.
Po završetku utakmice golman FSFV-a Valentina Živković istakla je da je zadovoljna zbog pobede svoje ekipe i da još uvek nije vreme da neku određenu ekipu izdvaja kao najvećeg protivnika u pohodu ka tituli: “Protivnička ekipa je dobra, nimalo jednostavna, rezultat govori da smo ubedljivo dobile meč, ali to ne umanjuje šanse protivničke ekipe.Mi dajemo sve od sebe na svakoj utakmici. Čestitam kako svojim saigračicama, tako i protivničkoj ekipi na svemu prikazanom”, izjavila je Živkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGrađevinski ubedljiv protiv Veterine
Naredni tekstFilozofkinje preokretom do pobede
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.