Futsalerke EKOF-a bolje od kolegenica sa Bezbednosti

429

Futsalerke Ekonomskog fakulteta savladale su u okviru petog kola lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu ekipu Fakulteta bezbednosti rezultatom 3:0 (1:0). Do pobede tim EKOF-a predvodila je Milica Milisavljević postigavši dva pogotka.

Finalni dan USSB

 

Početak utakmice obeležila je inicijativa futsalerki EKOF-a. Zapretile su šutevima sa distance preko Milovanovićeve i Radovanovićeve, ali njihovi pokušaji nisu bili dovoljno precizni. Potom je Bezbednost uzvratila preko Ratkovićeve kojoj se stativa isprečila da se upiše u strelce. Nije sreća bila ni na strani devojaka sa Ekonomskog fakulteta, pošto se okvir gola dva puta isprečio Radovanovićevoj u njenim pokušajima da savlada Topalovićevu. Topalovićeva je, međutim,  bila nemoćna sredinom prve deonice kada je Milica Milisavljević snažno šutirala po zemlji i tako savladala čuvara mreže Bezbednosti. Bezbednost je imala priliku preko Gajićeve da uzvrati, ali je rezultat ostao nepromenjen, te se na pauzu otišlo pri vođstvu EKOF-a od 1:0.

U nastavku utakmice inicijativu su preuzele futsalerke Bezbednosti. Šanse da izjednači rezultat na samom početku drugog poluvremena imala je Gajićeva. Najpre je njen šut bio nedovoljno precizan, a potom je Teodora Milisavljević bila sigurna na golu. Nakon nje priliku je imala i Gredeljevićeva, ali je golman EKOF-a ponovo uspešno intervenisala. Inicjativu Bezbednosti prekinula je Radovanovićeva, nakon soloprodora došla je do ivice kaznenog prostora, snažno šutirala, ali preko gola Topalovićeve. Grešku u odbrani Bezbednosti sredinom drugog poluvremena uspela je da iskoristi Nikolićeva koja je postigla pogodak za 2:0. Nakon drugog pogotka, EKOF je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Milica Milisavljević je pravila velike probleme odbrani Bezbednosti, koja je veoma teško uspevala da zaustavi njene akcije. Upravo je Milisavljevićeva bila egzekutor i kod trećeg pogotka EKOF-a. Snažno je šutirala spoljnim delom stopala, a Topalovićeva je bila nemoćna u toj situaciji (3:0). Do kraja utakmice Bezbednost je imala priliku preko Gajićeve i Šekarićeve, međutim utakmica je završena rezultatom 3:0 u korist EKOF-a.

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Fakultet bezbednosti
Milovanović Mijatović
Milisavljević Topalović
Milisavljević Šekarić
Radovanović Gajić
Nikolić Ratković
Gredeljević
Milovanović
Po završetku meča dvostruki strelac na utakmici, Milica Milisavljević izjavila je da je ovo bila možda i najbolja utakmica njene ekipe od početka sezone: “Sporije smo ušle u utakmicu, trebalo nam je vremena da se uigramo, jer nemamo treninge između. Zadovoljna sam zbog pobede, sve devojke su odigrale veoma dobro”, rekla je Milisavljevićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTrijumf FON-a protiv TMF-a
Naredni tekstĆirić na listi putnika za Hrvatsku
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.