Futsaleri EKOF-a šampioni SUUB lige

394

Futsaleri Ekonomskog fakulteta šampioni su lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Oni su u finalu savladali ekipu Pravnog fakulteta rezultatom 3:2 (2:0) i tako osvojili titulu lige koja se prvi put organizuje. EKOF je do ovog uspeha došao čvrstom odbranom, koju je predvodio golman Atanasković i sigurnim Jovovićem u napadu.

Finalni dan USSB

IMG_5379

Snažno su krenuli pravnici od prvog minuta i nametnuli svoj ritam igre. Petrov i Matijević su predvodili ofanzivu ka golu Atanaskovića, međutim golman Ekonomskog je od starta meča bio siguran. Ubrzo je EKOF uspeo da se oslobodi protivničkog pritiska, i čvrstom odbranom na Matijeviću, zaustavi napade pravnika. Na drugoj strani, Jovović je, nakon prodora kroz sredinu uspeo da iznenadi Badovinca i efektnim šutom, doneo prednost ekonomistima, 1:0. Uprkos vođstva protivnika, pravnici su bili konkretniji i u nastavku. Minić i kapiten Nikola Ristanović su bili sigurni u napadu, ali ipak nisu bili dovoljno precizni. Futsaleri EKOF-a, Jovović i Aleksić su dobrim udvajanjem uspeli da spreče Petrova da uputi šut, a zatim je i Vićić šutirao preko prečke. Zahvaljujući intervenciji Đorđevića u odbrani, Matijević je šutirao pravo u golmana, pa su ekonomisti i dalje bili u vođstvu. Krajem prvog dela igre, Radosavljević je zbog povrede kolena napustio teren, a zatim su igrači Ekonomskog fakulteta preuzeli terensku inicijativu. Posle prekršaja, na ivici kaznenog prostora Pravnog fakulteta, Aleksić je snažno centrirao, a loptu je, na stativi, Radaković preusmerio u gol, za 2:0. Do isteka 20. minuta, pravnici su napadali preko Matijevića, međutim tim EKOF-a je bio bez greške u odbrani, pa je rezultat na poluvremenu bio 2:0.

Sastav ekipa
Ekonomski fakultet Pravni fakultet
1 Grujić Filip 1 Cvejić Mihailo
4 Bunjak Mladen 3 Ristanović Nikola
7 Đorđević Vladimir 4 Brkić Srđan
8 Radaković igor 5 Nikitović Ivan
11 Radosavjević Vujica 7 Minić Filip
12 Atanasković Nikola 8 Ristanović Jovan
13 Radisavljević Aleksa 9 Vićić Nikola
14 Aleksić Stefan 10 Petrov Strahinja
15 Stamenković Marko 11 Fric Aleksandar
16 Dabić Nikola 12 Veseličić Igor
23 Poledica Predrag 14 Matijević Nikola
26 Resimić Nikola 16 Petrović David
47 Jovović Vladimir 27 Badovinac Marko
25 Glavonjić Miloš 15 Cvejić Milan27 Badovinac Marko

Početak drugog dela, bio je identičan početku meča. Pravnicu su bili konkretniji i opasniji protivnik. Diktirali su tempo i igrali na polovini protivnika. Međutim, defanzivna linija EKOF-a nije grešila. I dalje su Petrov i Matijević bili najistaknutiji igrači Pravnog, i upravo je od njih dolazila najveća opasnost po Atanaskovića. Njima su se u napadu pridružili i Brkić i Minić, i smenjivali u snažnim šutevima, nakon uigranih akcija.  Pravnici su predstavljali sve veći problem odbrani, a Petrov je nakon snažnog šuta pogodio prečku, međutim loptu je sa gol linije izbacio Poledica, a Radisavljević je uspeo da sačuva Petrova daleko od gola. Uspeli su pravnici da nakon prekršaja smanje prednost. Petrov je centrirao, a Matijević smestio loptu u gol, za 2;1. U nastavku je tandem Petrov-Matijević organizovao napade Pravnog fakulteta, ali je golman Atanasković bio uspešniji. Uspeli su igrači EKOF-a da uzvrate u napadu, snažno je šutirao Đorđević, nakon polukontre ali je Badovinac bio siguran, a zatim je intervenisao i nakon šuta glavom Resimića. Na šest minuta do kraja, pravnici su igrali sa Matijevićem, kao igračem golmanom. Prazan gol Pravnog fakulteta, nakon greške na protivničkoj polovini, dobro je iskoristio Jovović i sa svoje polovine postigao treći pogodak za svoju ekipu, 3:1. Minut kasnije, Pravni je uspeo da uzvrati i identičnom akcijom kao i kod prvog gola, smanji prednost. Ovog puta je Brkić centrirao, a Minić je savladao Atanaskovića, za 3:2. Nastavio je Pravni sa ofanzivom do poslednjeg zvižduka, najveću opasnost po protivnički gol predstavljao je Matijević, ali futsaleri EKOF-a nisu poklekli pa je rezultat na kraju meča bio 3:2 u korist Ekonomskog fakulteta.

IMG_5584

Nakon meča, jedan od najsigurnijih igrača odbrane, Aleksa Radisavljević, čestitao je protivnicima na fer i korektnoj igri.

“Prvenstveno čestitam navijačima koji su došli da nas podrže i naravno mojoj ekipi na osvojenom trofeju. Što se tiče utakmice mislim da smo je dobro otvorili sa dva gola koja su bila produkt čvrste igre u odbrani i brze tranzicije u napad. U drugom poluvremenu smo imali oscilacija, Pravni je uspeo da nam da gol, ali ne i ozbiljnije da nas uzdrma u nastavku, jer smo verovali u našu odbranu i sjajnog Atanaskovića na golu i došli do pobede. Ogranizacija je tokom celog prvenstva bila na visokom nivou, ali posebno bih istakao video prenos koji su omogućili svima onima koji nisu mogli da stignu i uživo prisustvuju ovom događaju. I na kraju, želeo bih da kažem da ćemo sa velikim uživanjem proslaviti ovaj uspeh jer – važno je, lepo je”, rekao je Radisavljević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON preokretom do finala
Naredni tekstPravnom kruna SUUB lige!
Studentkinja sam novinarstva. Zelja i cilj su mi izvestavanja sa kosarkaskih i vaterpolo utakmica, a san mi je Novogodisnja turneja cetiri skakaonice.