Futsal USSB: Dva spektakla za kraj!

677

Novi osvajači futsal lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda biće poznati u nedelju 16. decembra kada će u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu biti odigrani finalni dueli.

Finalni dan USSB

U konkurenciji dama snage će odmeriti Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i ekipa Vojne akademije. Devojke sa FSFV-a pet sezona ne znaju za poraz u studentskim takmičenjima i u ovom duelu imaće epitet favorita. U polufinalu “pingvini sa Košutnjaka” su savladali devojke sa Fakulteta veterinarske medicine rezultatom 2:1. Treba napomenuti i da je FSFV prethodnih nekoliko utakmica igrao bez čuvara mreže, ali u finalu to definitivno neće biti slučaj. Veoma uigrana ekipa DIF-a pretprela je nekoliko promena u odnosu na prethodnu sezonu, pa tako ove godine na terenu nema dugogodišnje kapitenke Barbare Izgarević. Međutim, njena naslednica Tamara Dimitrijević u potpunosti je opravdala ukazano poverenje, a to je dokazala i u polufinalnom duelu u kojem je predvodila svoju ekipu sa dva pogotka. Takođe, velika pretnja za ekipu Vojne akademije predstavljaće Tijana Milošević i Andrijana Trišić, devojke koje već nekoliko sezona predstavljaju okosnicu ekipe sa Košutnjaka.

Na drugoj strani ekipa Vojne akademije je prikazala veoma ubedljive partije ove sezone. U polufinalu su u veoma neizvesnoj utakmici savladale ekipu Kriminalističko-policijske akademije rezultatom 3:2. Snagu Akademije predstavlja veoma disciplinovana  igra naročito u odbrani gde im dodatnu sigurnost uliva golmanka reprezentacije Srbije Bojana Jevtić. U ofanzivi ove devojke pokazale su veoma organizovane akcije nakon kontranapada i polukontri. Velika opasnost za FSFV u ovom meču predstavljaće Letićeva i Penčićeva koje poseduju i veoma snažan šut te će čuvar mreže Fakulteta sporta definitivno biti na velikim iskušenjima tokom ovog finalnog meča.

Finalni meč između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Vojne akademije biće na programu u nedelju od 16 časova.

Momci će na teren izaći u 20 časova, a za titulu najbolje ekipe USSB lige boriće se Sportsko udruženje Pravnog fakulteta “Victoria” i Univerzitet Singidunum. Singi je prošle sezone takmičenje završio na četvrtom mestu, ove godine pak igraju znatno bolje. U svojim redovima imaju najboljeg strelca lige Milana Srdanovića koji je svojim pogotkom u poslednjim sekundama duela protiv Beogradske poslovne škole omogućio svojoj ekipi da se bori za titulu (3:2). Takođe, pretnju golu SU “Vicotira” predstavljaće i Srđan Todorović, koji nekoliko godina ima veoma značajnu ulogu u redovima Singija.

Na drugoj strani terena nalaziće se verovatno jedna od najboljih futsal ekipa u univerzitetskim ligama. U polufinalu ekipa SU “Vicotria” igrala je protiv Visoke železničke škole i slavila je rezultatom 5:3. Momke sa Pravnog fakulteta u ovom duelu predvodio je Brkić sa dva postignuta gola i jednom upisanom asistencijom. Takođe, značajan doprinos dao je i Minić te će ova dvojica verovatno predstavljati i najveću opasnost po gol Singidunuma. Ostaje nam da vidimo da li će se na terenu Hale Ranko Žeravica u ekipi Sportskog udruženja “Victoria” možda pojaviti  reprezentativci Srbije Strahinja Petrov i Nikola Matijević što bi svakako predstavljalo veliko pojačanje za ovu ekipu i veliko iskušenje za protivnički tim.

Prave futsal majstorije nas očekuju u nedelju 16. decembra u Hali sportova Ranko Žeravica. Nemojte propustiti ovaj spektakl i dođite podržite svoje kolege i koleginice na Finalnom danu USSB lige! 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB