FUTSAL SUUB: Devojke igraju za plasman u finale!

411

Futsal liga Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu ulazi u završnicu. Prvog dana aprila na programu će biti dve utakmice u ženskoj konkurenciji i jedna utakmica u konkurenciji momaka.

Finalni dan USSB

 

Devojke će igrati za plasman u finale. Najpre će na teren izaći vicešampionke iz prethodne sezone, futslerke Fakulteta organizacionih nauka i futsalerke Medicinskog fakulteta. Devojke iz Ulice Jove Ilića u novu sezonu ušle su sa novim kapitenom. Umesto Marije Armuš kormilo ekipe preuzela je Kristina Jovanović koja je već u debitantskoj sezoni sa kapitenskom trakom oko ruke predvodila FON do titule u prvenstvu USSB-a. Međutim, teži zadatak očekuje ovaj perspektivni tim FON-a u SUUB ligi. Kao prvoplasirana ekipa u grupi A, one su obezbedile direktan plasman u polufinale gde će igrati protiv futsalerki Medicinskog fakulteta, koje su grupnu fazu takmičenja završile na drugoj poziciji grupe B, iza aktuelnog šampiona Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. U četvrtfinalnom duelu futsalerke Medicine su savladale debitantkinje u ligi, futsalerke Bezbednosti i na taj način zakazale duel sa FON-om koji je na programu u nedelju od 16:30.

Nakon njih na teren će izaći momci. Futsaleri Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka odigraće poslednju četvrtfinalnu utakmicu. Pobednik ovog meča u polufinalu igraće protiv Građevinskog fakulteta, koji je u četvrtak savladao ekipu Tehnološko metalurškog fakulteta.

Najveći pretendent na titulu u konkurenciji studentkinja, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, svoju polufinalnu utakmicu protiv Rudarsko-geološkog fakulteta odigraće u nedelju od 18:30. “Pingvini sa Košutnjaka” ne znaju za poraz već drugu sezonu uzastopno. Predvođene kapitenom, Barbarom Izgarević one će pokušati da opravdaju ulogu apsolutnog favorita u ligi. Međutim, da bi se ponovo popele na tron studentske lige, devojke sa FSFV-a moraće najpre da savladaju ekipu Rudarsko-geološkog fakulteta, koja je u četvrtfinalu savladala tim Ekonomskog fakulteta. Biće ovo ujedno i četvrti susret ovih ekipa u sezoni. Da li će RGF uspeti da napravi senzaciju i revanšira se za poraze u grupnoj fazi saznaćemo za manje od 24 sata.

 

Kompletan raspored:

Nedelja, 1.4.2018.

16:30 1/2 (ž) Fakultet organizacionih nauka – Medicinski fakultet

17:30 1/4 (m) Elektrotehnički fakultet – Fakultet prganizacionih nauka

18:30 1/2 (ž) Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja – Rudarsko-geološki fakultet

Utakmice se igraju sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB