Futsal 1. liga – Najava

2555

Za neke studente predstojeći vikend biće vreme za odmor od predavanja i vežbi, za one vrednije prilika da se gradivo sa tih istih predavanja i obnovi, dok će za momke koji nastupaju za svoje fakultete biti prilika da posle skoro devet meseci ponovo obuku dresove i pokažu znatiželjnoj publici najbolje što studentski futsal može da ponudi.

Finalni dan USSB

Da, nova sezona prve studentske lige u futsalu počinje u subotu. Takmičenje se igra po nepromenjenom prošlogodišnjem principu po kome su ekipe podeljene u dve grupe sa po šest učesnika. Prvoplasirani i drugoplasirani iz obe grupe idu direktno u polufinale, dok će dve ekipe koje budu zauzele poslednju poziciju u svojoj grupi morati u niži rang.

Finalisti iz prethodnog ciklusa, Pravni fakultet i Fakultet organizacionih nauka su nosioci grupa što znači da nije postojala mogućnost da ova dva tima igraju jedan protiv drugog u grupnoj fazi. Ni kod jednih ni kod drugih nije bilo značajnijih promena u odnosu na prošlu sezonu, pa će tako Pravni fakultet predvođen Petrovim i Fon čiju okosnicu tima čine Stanković i Manić, biti najozbiljniji kandidati za osvajanje lige.

Grupa A Grupa B
Pravni Fakultet Fakultet organizacionih nauka
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Visoka škola za PEP
Medicinski fakultet Saobraćajni fakultet
Visoka škola za IKT Kriminalističko-policijska akademija
Beogradska poslovna škola Ekonomski fakultet
Građevinski fakultet Tehnološko-metalurški fakultet

 

Ovogodišnje novajlije u Prvoj ligi su ekipe Visoke škole za PEP i Visoke škole za IKT. Ubedljivost i sigurnost koje su pokazale pre pola godine u Drugoj ligi, ulivaće strah svim rivalima sa kojima budu igrali ove jeseni. Visoka škola za IKT je skoro svakom rivalu prošle sezone uspela da minimum pet puta zatrese mrežu, pa nikoga neće začuditi ako žuto-plave budemo gledali u nokaut fazi, iako igraju u za nijansu jačoj grupi. Ništa manje ne treba očekivati ni od Visoke škole za PEP.

Svima onima koji su malo više pratili dešavanja u Prvoj ligi protekle jeseni, na prvi pogled će biti jasno da se ni jedna ekipa ne može nazvati autsajderom i da će borba za prolaz u nokaut fazu biti više nego neizvesna.

U grupi A, pretendent na prolaz nesumnjivo će biti Beogradska poslovna škola koja prošle godine nije prošla grupu, ali ne usled nedostatka kvaliteta već zbog čestih povreda nekolicine bitnih igrača. Ove jeseni Beogradska poslovna škola igraće u nepromenjenom sastavu, koji će predvoditi Milosavljević, momak koji je ove godine debitovao i za futsal reprezentaciju Srbije kao i kapiten Janković. Pored njih dvojce, tu je još nekoliko igrača koji se uspešno bave velikim fudbalom.

Građevinski fakultet važi za veoma tvrdu ekipu koja se ne libi da povuče kontru kada god je to moguće, Dif i pored nešto lošije prethodne sezone uvek predstvalja respektabilan tim koji ne treba potcenjivati, naročito zato što se nekoliko igrača vratilo u ekipu.

Ove sezone u postavu Medicinskog fakulteta se vratio i najbolji igrač, Miljan Orović, pa će prošlogodišnji polufinalista i ove godine juriti najmanje nokaut fazu.

U grupi B, Posle Fona i Pepa najveći kvalitet nesumljivo ima ekipa Ekonomskog fakulteta koja je prošle sezone poražena u polufinalu od aktuelnog šampiona posle izvođenja penala. Timskom igrom koja je njihova najveća odlika i dolaskom nekoliko brucoša koji se bave velikim fudbalom pokušaće da nadomeste odlazak Pavlovića, Munjize i Kalanovića koji su prethodnih sezona činili okosnicu tima.

Ako ne bude iznenađenja, za opstanak će se boriti Saobraćajni fakultet i Kriminalističko-policijska akademija, dok bi Tehnološko-metalurški fakultet nekome mogao ozbiljno da pomrsi račune i ugrozi prolaz u polufinale.

Prva studentska liga u futsalu nikada nije bila kvalitetnija, konkurentnija i bolje organizovana. Vama preostaje samo da dođete u salu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Posko arenu i uživate u sjajnim utakmicama, potezima i golovima.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFutsal – najava trećeg vikenda
Naredni tekstOdbojka- Najava trećeg vikenda
Student novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Strastveni navijač italijanskog Milana. Pratim većinu sportova, ali za fudbal mogu da kažem da je moja opsesija. Nadam se da ćete to sami zaključiti čitajući moje tekstove Želja mi je da u budućnosti komentarišem utakmice Premijer lige i Lige Šampiona. Mejl veselinovicf@gmail.com