Fudbalerke odmerile snage za Dan studenata

160

Na turnirima povodom obeležavanja Dana studenata Univerziteta u Nišu , kao poseban događaj, organizovan je i revijalni meč u ženskom malom fudbalu, između studentkinja FSFV-a i Elektronskog fakulteta. Interesantno je to što je ovaj meč privukao više publike nego bilo koji drugi dogadjaj na kompleksu terena osnovne skole „Duško Radović”. U napetoj borbi pobedu su izvojevale sudentkinje FSFV-a.

Finalni dan USSB

Utakmica je od samog starta išla jakim tempom i bilo je puno prilika na obe strane. Devojke su pokazale zavidno fudbalsko umeće, te je veliki broj gledalaca bio je prijatno iznenađen. Prvi gol  viđen je u osmom minutu, kada je Teodora Prlinčević, posle kornera, glavom smestila loptu u protivničku mrežu. Iako je ekipa FSFV-a bila dominantnija, na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 u korist Elektronskog. U nastavku je vidjena slična slika, fudbalerke Elektronskog su nastavile da se brane i svoje  šanse traže u kontri. U dvanaestom minutu igračice FSFV-a pogodile su prečku i tako prvi put ozbiljno zapretile. Samo 4 minuta kasnije, njihov trud je urodio plodom i izjednačile su rezultat pogotkom Ane Ilić. Najlepsi potez utakmice vidjen je u osamnaestom minutu kada je Jelena Stanković, koja je zbog povrede igrala kao golman, uklizala kako bi sklonila loptu sa gol linije i tako spasila FSFV sigurnog poraza. Ona je tom akcijom obnovila svoju povredu, zato je igra na kratko prekinuta kako bi joj bila ukazana pomoć. Ipak posle nekoliko minuta, Jelena je uspela da se vrati u igru i nastavi meč. To se pokazalo ključnim, s obzirom na to da je u poslednjem minutu meča ponovo sjajnom odbranom „sačuvala“ svom timu nerešen rezultat.  Izjednačen rezultat 1:1 odveo je utakmicu do penala. Nakon  5 uzastopno promašenih penala , fudbalerka FSFV-a uspela je da pogodi mrežu i donese pobedu svojoj ekipi.12873470_10201314829270471_527031396_o

Nakon meča usledio je sportski pozdrav i igračicama su dodeljene medalje. Posle podizanja pehara, kapiten pobedničke ekipe, Jelena Stanković  je izjavila: „Htela bih da se zahvalim Univerzitetskom sportskom savezu Niša, na organizaciji ovog meča, koji nam je dao priliku da promovišemo ženski fudbal, koji je veoma malo zastupljen u Srbiji. Od početka meča igrale smo napadački i primljen gol nas je dosta pogodio. Bilo nam je jako teško da se vratimo u igru. Protivnice su onda igrale još zatvorenije i čekale kontre” . Stankovićeeva je prokomentarisala i potez utakmice  iz osamnaestog minuta, „ Igrala sam pod povredom jer sam kapiten ekipe i želela sam da pomognem. Htele smo do pobede u regularnom delu utakmice i ja sam izašla do polovine da pomognem saigračicama, lopta se odbila i krenula ka našem golu, znala sam da ću morati da uklizam kako bih spasila svoj tim. Iako su šanse bile polovične, uspela sam da zakačim loptu I izbacim je u korner. Posle niza promašenih penala, uspele smo da postignemo onaj poslednji, odlučujuci i tako dodjemo do pobede”.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSimultanka Dojčinovića
Naredni tekstNagrađeni fudbaleri Visoke tehničke škole
Živim u Nišu, gde i studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu. Volim sport, najviše košarku kojom sam se bavio veći deo svog detinjstva, ali i ostale koje redovno pratim. Za sada sam sportsko novinarstvo iskusio samo u srednjoj školi i tada sam shvatio da je to nešto čime želim da se bavim.