FTN i Zvezda za Jagodu – Živiš!

305

Košarkaški klub Crvena zvezda i košarkaška ekipa FTN-a, odigraće 12. oktobra na SPENS-u revijalnu utakmicu u čast tragično nastradalog Marka Ivkovića, studenta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i navijača crveno-belih.

Finalni dan USSB

Šampion Srbije pristao je da učestvuje u ovom događaju i na taj način još jednom iskaže svoje poštovanje prema Ivkoviću, od milošte zvanom Jagoda. Podsetimo, Ivković je stradao u Istanbulu, u novembru 2014. uoči evroligaškog duela između Galatasaraja i Crvene zvezde, kada je izboden od strane pristalica turske ekipe.

11653830_1691098997779499_1007481605_o

Želimo da obeležimo ovu tragediju iz razloga da se ne zaboravi, ali i da skrenemo pažnju da se ne ponovi. Naša je želja da ovaj događaj zaživi i da se revijalna utakmica odigrava i narednih godina u spomen Marku, 12. oktobra, na dan kada je rođen – istakao je Nenad Teofanov, predsednik Sportske organizacije Tehničar koja je organizator događaja.

Humanost na delu
Osim što će ova utakmica biti bez rezultatskog značaja, ona će biti i humanitarnog karaktera. Naime, organizatori su odlučili da će sav prihod od prodatih ulaznica, čija će cena biti 200 dinara, ići u humanitarne svrhe.

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom, Davor Ristović, potvrdio je da će na utakmici učestvovati juniorska ekipa “Zvezde”, ali nije isključio ni mogućnost da neko od prvotimaca zaigra na meču. Bilo da igraju ili ne, pojedini članovi seniorskog tima svakako bi trebalo da se nađu u publici.

POSTANI DEO SPORTINDEKSA. Sve informacije na linku.

Svi zainteresovani, bez obzira da li su navijači Crvene zvezde ili ne, pozvani su da svojim prisustvom ovekoveče ovaj događaj, u ponedeljak 12. oktobra, u maloj sali SPENS-a, u večernjem terminu koji će nakanadno biti objavljen.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB