FSFV upisao novu pobedu

593

U okviru lige Unvierziteta u Beogradu, košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja upisali su drugu pobedu iz isto toliko mečeva pobedivši Arhitektonski fakultet rezultatom 86:44 (24:9, 21:13, 21:17, 20:5). Sportisti su vrlo rano napravili razliku koju su samo održavali i uvećavali do konačnih +42.

Finalni dan USSB

 

Prva tri napada nisu donela poene, da bi iz četvrtog Gašić probio led za arhitekte (0:2). Usledila je serija rivala od 5:0 koju su napravili Milanović i Karanović (5:2). Nakon dve izgubljene lopte gosti su vezali tri poena (5:5). Od tog trenutka sportisti su krenuli da igraju agresivnije u odbrani što se ispostavilo kao odlična taktika. Novom serijom, ovog puta od 6:0, napravili su solidnu zalihu (11:5). Milić dvojkom na kratko prekida tu dominaciju i smanjuje rezultat, ali trećom i najvećom serijom u prvoj četvrtini (7:0) razlika je otišla na +11 (18:7). Tokom tog dela igre istakao se Vukosavljević koji je pogocima sa linije za slobodna bacanja i dobrom igrom pod košem došao do osam postignutih poena. Gosti se nisu najbolje snalazili kako u napadu tako i u odbrani, pravili su veliki broj faulova što je protivniku omogućavao lake poene. Baovinac je sa tri vezana poena zatvorio prvi period igre (24:9).

Sastavi timova
Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja Arhitektonski fakultet
1 Milošević M. 2 Simović M.
2 Rajković A. 4 Pešić A.
3 Žilović A. 5 Nastić M.
4 Žigić M. 6 Radović V.
5 Jovanović B. 7 Jelić A.
6 Baovinac P. 9 Stankić M.
7 Milanović M. 12 Popović A.
8 Vuković B. 22 Milojević P.
9 Karanović N. 93 Gašić B.
10 Vidaković U. 96 Milić D.
11 Kuburović S.    Žigić L.
12 Vukosavljević L.  Milenković V.

Nakon dvojke Nastića na otvaranju druge četvrtine, prvu trojku na meču postiže sportista Kuburović. Isti igrač bio je precizan „na polaganju” u narednom napadu nakon sjajnog pregleda igre Milanovića. Veliki problem za arhitkte u ovom delu igre su bili ofanzivni skokovi. Često su primali poene iz drugog ili trećeg uzastopnog napada sportista koji su sa druge strane imali mnogo raspoloženih igrača. Među njima najviše se istakao Vuković i pred kraj prvog poluvremena prednost je iznosila ogromnih 40:15. Milenković i Nastić su pronašli napadački ritam smanjivši na 42:22. U poslednjem napadu Žigić pronalazi samog Milanovića koji nije propustio priliku da trojkom kazni lošu odbranu (45:22).

Početak drugog poluvremena dao je nadu košarkašima Arhitektonskog fakulteta da imaju šanse za eventualni preokret. Iskoristili su poklonjene lopte i za samo dva minuta napravili seriju 8:2 (47:30). Trener FSFV-a je zatražio minut odmora i to je dalo rezultata. Vrlo dobra timska igra, pre svih Žigića i Milanovića, neutralisala je početnu seriju rivala (59:34). U tom delu ponovo se poenterski istakao Vukosavljević. Nesportskom greškom su bez potrebe dali priliku Gašiću za lake poene, ali kao i tokom čitavog meča novom serijom domaćin završava treću četvrtinu (66:39).

U totalnom napadačkom autu je bio ceo gostujući tim tokom celog poslednjeg perioda igre. U prvom minutu postigli su tri poena zahvaljujući Milenkoviću, a do kraja četvrtina samo još dva. Izgubljene lopte su se ređale kao na traci što rival nije propuštao da kazni. Redom su sa svih pozicija pogađali Kuburović, Karanović, Vuković i Žigić za najveću seriju na susretu (11:0) i najveću prednost do tada (77:42). Do kraja susreta videli smo i po jednu lepu akciju na obe strane. Nastić je postigao poslednje poene za arhitekte nakon proigravanja Milojevića, dok je na drugoj strani u jednom od poslednjih ataka Vuković na vrlo atraktivan način pronašao Rajkovića koji je pogodio za tri. Milanović je postupio fer-plej i nije hteo da šutira na samom kraju i tako je meč završen rezultatom 86:44.

Statistika
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Arhitektonski fakultet
Poeni 86 44
Šut za 1p 9/17 5/11
Šut za 2p 28/47 18/37
Šut za 3p 7/16 1/8
Defanzivni skokovi 22 15
Ofanzivni skokovi 12 4
Asistencije 17 5
Blokade 3 3
Izgubljene lopte 12 25
Ukradene lopte 15 9

Vidović koji je bio jedan od brojnih istaknutih pojedinaca u sastavu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja bio je vidno raspoložen: „Mi smo novooformljen tim, izvršena je nova selekcija igrača. Idemo od utakmice do utakmice i na svakoj ciljamo pobedu. Dobro je počelo, nadam se da ćemo tako i nastaviti.” – izjavio je Vidović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB