FSFV ubedljivom igrom do pobede

698

Odbojkašice Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje odnele su pobedu nad koleginicama sa Matematičkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:12, 25:21) u trećem kolu lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija u timu FSFV-a bila je kapiten Kristina Vasić sa osam poena, dok se u ekipi Matematičkog fakulteta istakla Natalija Ristić sa devet poena.

Finalni dan USSB

 

Od početka su krenule devojke sa FSFV-a agresivno u napadu i to im je donelo početnu prednost od 5:1. Matematičarke su uzvratile u istom ritmu i poenima Dekićeve prišle na poen zaostatka-8:9. Usledile su dve serije FSFV-a koje su praktično odlučile ovaj set. Prva je započeta sa tri asa Ajdašićeve, na šta su se nadovezale i greške matematičarki, nakon čega su morale da zatraže tajm-aut, a rezultat je glasio 14:8. Druga serija je obeležila Puškarevićeva sa dva uzastopna as servisa, a nju je dobro ispratila Gabriela Battestin poenima iz zone četiri, tako da je FSFV-u preostalo samo da mirno privede set kraju u svoju korist (20:11). To su i učinile, pre svega Vasićeva snažnim dijagonalama iz zone četiri 25:12.


Sastavi timova

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Matematički fakultet
1 Kristina Vasić 1 Minja Marković
2 Ljubica Popović 2 Nikoleta Vukajlović
7 Andrijana Ajdašić 9 Milica Galjak
8 Lara Popović 10 Kristina Dekić
9 Jelena Puškarević 17 Ana Vulić
10 Gabriela Battestin 21 Natalija Ristić
12 Dragana Živanović

Odbojkašice Matematičkog fakulteta ušle su spremnije i motivisanije u drugi set, što se i odrazilo na rezultat. Delom dobrim napadima Dekićeve iz zone četiri, odnosno Ristićeve iz zone dva, a delom i greškama svojih protivnica, matematičarke su došle do prednosti polovinom drugog seta od 12:9. Uspevale su da održe tu razliku i u nastavku, dok je FSFV napravio u ovom periodu tri uzastopne servis greške, tako da nije ni mogao da napravi seriju kako bi sustigao protivnice. Tako je bilo sve do 19:18 u korist Matematičkog fakulteta i dolaska na servis Battestinove. Uspela je da pripiše sebi još jedan as poen, to su dobro ispratila Vasićeva i Ajdašićeva sa sredine, a sve to u režiji dizača Puškarevićeve (20:23). Kraj ovog susreta ozvaničila je još jednim asom Živanovićeva (25:21).

Statistika
  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Matematički fakultet
Poeni iz igre 21 12
Greške iz igre 10 9
Servis greške 5 9
As servisi 10 4
Poeni iz bloka 1 2
Kapiten i primač FSFV-a Kristina Vasić zadovoljna je bila prikazanom igrom, ali isto tako je uverena da ova ekipa ima prostora za napredak. „Uvek može bolje, ali zadovoljna sam imajući u vidu da su nam falile neke saigračice. Visoka su očekivanja od nas, nama je imperativ da idemo do finala, takođe želela bih da čestitam obe ekipe na prikazanoj igri“, poručila je Vasićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRGF rutinski do tri boda
Naredni tekstFON bolji od Biološkog fakulteta
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.