FSFV ubedljivo do polufinala

383

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja ubedljivo je pobedio Fakultet organizacionih nauka u četvrtfinalnom meču, rezultatom 2:0 (25:12, 25:16) u okviru USSB kupa. Najistaknutiji iz redova pobednika bio je Radić sa upisanih 12 poena, dok su se u protivničkoj ekipi najbolje pokazali Kozać, Vlašković i Dobrijević, koji su doneli po tri poena svom timu.

Finalni dan USSB

Sam start utakmice obeležen je vođstvom odbojkaša FON-a. Prve poene upisali su Trifunović i Dobrijević (1:3). Usledila je servis greška difovca Radića, međutim ubrzo zatim doneo je novi poen svojoj ekipi. Fonovac Vlašković plasirao je paralelu i to je bio poslednj momenat kada je njegova ekipa imala vođstvo u svojim rukama (5:6). Poen za izjednačenje rezultata upisao je Matić, prvim as servisom na utakmici. Prolaskom bloka Obadović i Radović, difovac Đoković donosi još jedan poen svom timu. Njegov saigrač Terzić povećao je prednost uz dva smeča po dijagonali (9:6). Ekipa FON-a zatražila je tajm-aut. Nakon kratke pauze i uzastopnih grešaka fonovaca rezultat je bio 16:8. Usledila je brza akcija izvedena dizanjem Miladinovića i nezaustavljivim smečom Radića, koji je nastavio sa uzastopnim poentiranjem, a fonovci nisu uspeli da zaustave njegove napade (20:9). Poslednji poen FSFV-u upisan je usled plasirane lopte u aut od strane Obadovića, a rezultat na kraju prvog seta bio je 25:12.

Sastavi timova
FSFV FON
Oliver Đoković Filip Trifunović
Milomir Miladinović David Obadović
Ivan Mandić Milenko Kozać
Miloš Terzić Nemanja Vlašković
Vukašin Matić Dimitrije Dobrijević
Stefan Radić Stefan Cvijić
Petar Janković Đorđije Radović
Predrag Parovinja
Nenad Parovinja
Aleksa Vukosavljević

Početak drugog dela ovog susreta obeležen je greškama iz igre odbojkaša FON-a. To je prekinula akcija Kozaćevog preciznog dizanja i Vlaškovićevog dobrog smečovanja (2:1). Igrač Terzić upisao je još jedan poen svojoj ekipi jakim smečom po dijagonali (4:3). Kozać i Dobrijević doveli su rezultat do izjednačenja, nakon što su blokirali Radićev napad. Uzastopne greške koje su usledile koštale su FON značajnih poena na semaforu, a FSFV bio je u dvostrukoj prednosti (10:5). Odbojkaši FON-a zatražili su kratku pauzu, nakon koje je Kozać smečovao uz pomoć svog saigrača Predraga Parovinje. Usledila je serija uzastopnih grešaka FON-a, koju je Cvijić prekinuo paralelom (16:7). Akcijom Radića i Miladinovića upisani su dodatni poeni i FSFV je bio u značajnoj prednosti (22:14). Kraj utakmice obeležen je Matićevim asom sa linije devet metara i jakim smečom njegovog saigrača Radića. Drugi set je završen rezultatom 25:16.

Statistika
Statistika: FSFV FON
Poeni iz igre 17 9
Poeni iz bloka 1 4
As 2 0
Servis greške 9 5
Greške iz igre 6 25

Zadovoljstvo nakon odigrane utakmice nije krio brucoš i novi član ekipe Ivan Mandić. „Očekivali smo težu utakmicu, međutim bila je lagana” , istakao je Mandić.

Statistika FSFV
FSFV Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
Oliver Đoković 0 1 0 0 0
Milomir Miladinović 0 0 0 0 0
Ivan Mandić 1 0 0 2 2
Miloš Terzić 5 0 0 1 1
Vukašin Matić 0 0 2 3 0
Stefan Radić 12 0 0 3 3
Petar Janković 0 0 0 0 0
L    I    B    E    R    O
E K I P N O 17 1 2 9 6
Statistika FON
FON Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
Filip Trifunović 0 1 0 1 5
David Obadović 0 0 0 1 4
Milenko Kozać 2 1 0 0 6
Nemanja Vlašković 3 0 0 0 6
Dimitrije Dobrijević 2 0 0 2 1
Stefan Cvijić 1 1 0 0 0
Đorđije Radović 0 1 0 0 1
Predrag Parovinja 0 0 0 0 1
Nenad Parovinja 0 0 0 0 0
L    I    B    E    R    O
Aeksa Vukosavljević 1 0 0 1 1
E K I P N O 9 4 0 5 25

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTriler završnica u polufinalu pripala matematičarkama
Naredni tekstEKOF izdominirao i plasirao se u finale
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Iz ljubavi prema pisanju stvorila se želja za novinarstvom. Mislim da sport treba da bude sastavni deo svačijeg života i želim da kao sportski novinar to prenesem na druge.