FSFV ubedljiv protiv Stomatološkog

745

Odbojkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pobedile su ekipu Stomatološkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:23, 31:29) u okviru trinaestog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženije odbojkašice kod FSFV-a bile su Živanović sa 10 poena i Cuparić sa 7, a na drugoj strani su Piperski i Mitrović imale po 8 poena.

Finalni dan USSB

Prvi period igre je ekipa Stomatološkog fakulteta započela bolje, inicijativa je bila na njihovoj strani. Meč je otvorila Piperski pravovremenim kuvanjem (1:0). U sledećem napadu rezultat je izjednačila Živanović snažim udarcem u tri metra (1:1). Nakon toga se u kraćem periodu igralo poen za poen, ali su stomatolzi uspeli da pređu u vođstvo. Piperski je precizno servirala u treći metar protivničke polovine terena i na taj način uvećala prednost svoje ekipe na +4 poena (11:7). Cuparić je preciznom paralelom uspela da smanji prednost protivnika (11:9). Nakon toga, Stomatološki fakultet uspeo je da napravi seriju poena – smenjivale su se PetrovićMitrović odbranom u bloku i preciznom igrom u napadu, Brdar snažnim smečevima i Piperski preciznim kuvanjem (19:13). FSFV je iskoristio grešku u napadu od strane Tubin da nadoknade poene, Marčetić je dva puta zaredom servirala precizno, a stomatolozi nisu imali odgovor na njen servis pa su zatražili tajm-aut (19:15). Nakon tajm-auta, igra odbojkašica FSFV-a nije se promenila, sa dodatnim greškama u napadu protivnika uspeli su da dođu do novog izjednačenja (20:20). Mihailović se pecala na mreži i prednost je prešla odbojkašicama FSFV-a, nakon čega su stomatolozi zatražili još jedan tajm-aut. Desilo se isto sa igrom protivnika kao i posle prvog tajm-auta, Jezdimirović je bila uspešna preciznom paralelom i dodala još jedan as (23:20). Piperski je još jednom pravovremeno kuvala, ali je ubrzo Živanović smečovala preko protivničkog bloka (24:21). Mitrović je uspela da veže dva poena, jednom preciznom paralelom a drugi put preciznom dijagonalom (24:23). Tačku na prvi period meča je stavila Marčetić preciznim kuvanjem (25:23).


Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Stomatološki fakultet
1 Mandić M. 3 Piperski A.
2 Živanović D. 5 Mitrović A.
3 Petrović S. 6 Brdar J.
4 Cuparić K. 9 Mihailović S.
7 Marčetić J. 10 Petrović V.
8 Popović L. 12 Tubin Z.
12 Jezdimirović T. 21 Simić A.
Drugi period igre protekao je u igri poen za poen. Prvi poen je postigla Marčetić, pravovremenom dijagonalom i ostvarila prvu prednost na meču. Piperski je snažnim udarcem uspela da smanji prednost protivnika, a Mitorvić i Brdar su dodale jednu paralelu i as za preokret rezultata (3:2). Nakon par minuta igre, padom koncetracije, ekipe su vezale 4 servis greške, ali su tako i došle do novog izjednačenja (9:9). Petrović je precizna bila na servisu, dok je Marčetić još jednom izjednačila rezultat preciznim napadom (10:10). Inicijativa je prelazila sa strane ekipe Stomatološkog fakulteta na stranu FSFV-a u više navrata tokom meča. Novo izjednačenje je uspela Mandić da iznudi udarcem preko bloka, a Živanović je precizno servirala u tri metra što je nateralo protivnike da zatraže tajm-aut (16:15). Prednost u igri preuzele su odbojkašice FSFV-a – Marčetić je snažnom paralelom uspela da poentira, dok je Petrović uzvratila dobrom igrom u odbrani (19:17). Dve dobre odbrane odbojkašica Stomatološkog fakulteta su dovele do trećeg izjednačenja na meču (20:20). Nastavila se igra poen za poen, a Tubin je poentilara nakon mirnog prijema, dok je Živanović uzvratila snažnim smečom i preciznom paralelom za prednost svoje ekipe (23:21). Do novog izjednačenja na meču je došlo nakon što je Mitrović poentirala preciznom dijagonalom (25:25). Mandić je pogrešila u igri pa su odbojkašice FSFVa zatražile tajm-aut. Prednost se smenjivala iz sekunde u sekundu do kraja meča, dok odbojkašicama Stomatološkog fakulteta koncetracija nije pala, pa su putem grešaka izgubile meč. Dupla lopta je bila poslednji poen na meču, i rezultat je iznosio 31:29 u korist odbojkašica FSFV-a.
Statistika
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Stomatološki fakultet
Poeni iz igre 28 24
Poeni iz bloka 2 4
As servis 6 4
Greške iz igre 12 17
Greške iz bloka 0 0
Servis greške 8 4
Trener odbojkašica Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Igor Derikonjić, izjavio je da je utakmica bila teška i da su igrali sa manjkom kadrova. „Utakmica je bila veoma teška, sa velikim oscilacijama u igri. Nepotupuna je bila ekipa, ali smo uspeli da pobedimo sa 2:0. Zadovoljni smo i očekujemo mnogo bolju igru u nastavku“, izjavio je Derikonjić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnice nastavile seriju pobeda!
Naredni tekstBezbednost nastavila pobednički niz
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.