FSFV ubedljiv protiv rukometaša Građevinskog

284

U okviru Univerzitetske lige Niša u rukometu sastale su se ekipe Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Građevinsko-arhitektonskog fakultetaSportisti su ubedljivom igrom tokom većeg dela meča savladali svoje protivnike rezultatom 21:9 (12:2) .

Finalni dan USSB

Iako brojno nadjačani, igrači FSFV-a su odličnom igrom u odbrani i stalnim prekršajima u potpunosti neutralisali svaki pokušaj svojih protivnika u fazi napada.

Krenuli su izabranici FSFV-a silno od samog starta. Golman Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja bio je veoma koncentrisan u uvodnim minutima susreta. Nakon njegovih intervencija usledili su brojni kontranapadi koje su njegovi saigrači sigurno realizovali i stekli ranu prednost od 6:0. Rukometaši GAF-a nisu uspevali da zaustave razigrane protivnike, pa su u već u 8. minutu susreta pri zaostatku od čak 8 golova bili prinuđeni da zatraže tajm-aut.

Kratka pauza nije bila od prevelike pomoći igračima Građevinskog fakulteta. U 15. minutu Građevinski je imao igrača više u napadu, ali pokušaj Jablanovića odlazi visoko iznad gola, što je samo doprinelo novom kontranapadu i golu njihovih protivnika, rezultat je glasio visokih 10:0 u korist DIF-a .

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Građevinsko-arhitektonski fakultet
M.Stanojević N.Jablanović
I.Mihajlović V.Jovanović
M.Simović M.Đorđević
P.Stojiljković I.Apostolović
M.Genčić M.Stojanović
Stanisavljević P.Stojanović
Stajković Miljković
Stojković

Pred sam kraj prvog dela igre, izabranici GAF-a postižu dva uzastopna gola i upisuju se na semafor. U 17. minutu rezultat je glasio 10:2.

Do kraja prvog poluvremena, igrači FSFV-a su još 2 puta savladali golmana Građevinskog, pa je rezultat na poluvremenu glasio velikih 12:2 u korist FSFV-a. U nastavku duela “domaći” su nastavili gde su stali u prvom delu igre. I pored vidnog pada koncentracije uspeli su da stečenu prednost uvećaju, Simović je na polovini drugog dela igre snažno poslao loptu u mrežu i povećao vođstvo svoje ekipe na 16:3.

Nakon nove najveće prednosti Sportista, pri rezultatu 19:6 usledila je mini serija izabranika Građevinskog fakulteta, koji su uspeli da realizuju tri uzastopna napada i rezultatski zaostatak smanje na onaj sa poluvremena. Konačan rezultat bio je postavljen u poslednjem minutu i glasio je 21:9 u korist Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

“Otvorili smo dobro utakmicu i napravili razliku u prvom poluvremenu. Do kraja smo odigrali kako i treba da se odigra. Razlika je bila veća nego što je to igra prikazala i nastavljamo borbu za prvo mesto pred plej-of “, rekao je Simović nakon meča za Sportindeks .

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB