FSFV-u pripala triler završnica za bronzu

983

Košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja osvojili su treće mesto ove sezone u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. U utakmici za bronzu koja se igrala u hali “Radivoj Korać”  ekipa FSFV-a savladala je ekipu Građevinskog fakulteta rezultatom 72:69 (21:22, 12:16, 20:13, 19:18). Do bronze ekipu FSFV-a predvodio je Badovinac sa 20 postignutih poena, pratili su ga Milićević sa 18 i Karanović sa 16 poena, dok su se kod Građevinara istakli Dinčić sa 14 i Jelić sa 13 poena.

Finalni dan USSB

 

Meč je otvorio Badovinac svojim poenima posle izgrađene pozicije pod košem. U narednom napadu FSFV-a Karanović je proigrao Milićevića za nove poene. Zatim su u dva vezana napada, prvo 23 a potom i Dinčić doneli prve poene građevini. Dvojac Milićević-Karanović doveo je FSFV do rezultata 9:4 nakon čega je usledio prekret. Precizni pod košem bili su Jakšić i Jovanović napravivši seriju od 9:0 za 9:15. Uspeli  su košarkaši FSFV-a da se rezultatski približe kolegama sa Građevinskog fakulteta, pa je posle deonice na semaforu pisalo 21:22.

Nastavile su obe ekipe preciznim hicima ka košu i  ovom periodu igre. Žigić je asistirao Karanoviću i on je poentirao za 3 na šta je Dinčić odgovorio pogotkom za 27:24. Sa jedne strane pogodio je šuteve uz faul Milićević, dok je kod ekipe Građevinskog fakulteta usledio prazan hod. Pogađali su Jelić Jakšić i Dinčić dok je Karanović slobodnim bacanjem doneo nova 2 poena FSFV-u. Dok je Čepić je poentirao sa disance lošu odbranu protivnika kaznio je Dinčić šutem za 2 poena. Badovinac je svoju ekipu rezultatski približio Građevini pri prodoru ka košu kada je fauliran i nakon čega je pogodio oba bacanja. Posle par sekundi poentirao je Jakšić u dva navrata i na predah se otišlo rezultatom 33:38.

Sastav timova
FSFV Građevinski fakultet
1 Dimić M. 0 Premović Z.
2 Rajković A. 5 Jelić P.
3 Žigić M. 7 Mitrović M.
5 Milićević L. 8 Dinčić R.
6 Badovinac P. 12 Čepić P.
9 Karanović N. 14 Jakšić I.
11 Žilović A. 18 Jovanović D.
13 Trtović S. 23 Stojanović M.
14 Glušac G.

Na samom startu trećeg kvartal igre došao je Dinčić do novih poena na proigravanje Premovića a odgovor je usledio preko Badovinca iz ofanzivnog skoka. Uspešno realizovani napadi Glušca i Badovinca izjednačili su rezultat na 40:40. Napravili su košarkaši Građevine seriju 7:0 poentiranjem Jelića na dodavanje Stojanović i Jakšić. Vratili su Badovinac i Karanović istom merom postavivši rezultat 46:49. Nakon tajm-auta u poslednjih dva minuta ovog perioda igre FSFV je uspeo da na pauzu ode sa rezultatskom prednošću od 53:51.

Poslednja četvrtina utakmice igrala se neizvesno do samog kraja. Novu trojku za FSFV pogodio je Karanović preko Bradovinca posle uspešno kreirane akcije u napadu. Za ekipu Građevinskog fakulteta opet su bili precizni  Dinčić i Jelić, a odmah nakon njih i Stojanović na asistenciju Jakšića. Usledilo je ono što je možda i prelomilo ovu utakmicu. Badovinac je  sam napravio seriju 10 poena kada je rezultat bio 70:63. Borili su se igrači Građevinskog fakulteta do samog kraja. Uspeli su da postave rezultat 70:68 dvadeset sekundi do kraja meča kada je usledilo tajm-aut obe ekipe. Ishodu završetka ovog susreta presudila je preciznost igrača obe ekipe sa linije slobodnog bacanja. Bronzana medalja otisla je u ruke košarkaša Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji su dobili utakmicu rezultatom 72:69.

Košarkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Pavle Badovinac nije krio zadovoljsvo povodom osvojenog trećeg mesta. „ Pre svega bih čestitao ekipi Građevinskog fakulteta, odavno nismo igrali ovako čvrstu utakmicu, zbog naših grešaka je rezultat lako mogao da dođe do preokreta. Čestitao bih i mojim momcima, nadam se da ćemo sledeće godine doći do finala“, izjavio je Badovinac.

Statistika
FSFV Građevinski fakultet
Šut za 1 poen 16/18 8/16
Šut za 2 poen 16/29 23/40
Šut za 3 poen 8/20 5/18
Asistencije 9 7
Defanzivni skokovi 8 11
Ofanzivni skokovi 9 7
Izgubljene lopte 7 11
Ukradene lopte 8 9
Blokade 1 3

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBronzana medalja oko vrata farmaceutkinja!
Naredni tekstETF se popeo na najviše postolje!
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Trenirala sam odbojku sedam godina i sport je oduvek bio veliki deo mog zivota, tako se rodila i želja za sportskim novinarstvom.