FSFV u polufinalu

111

U okviru grupe B Prve Univerzitetske lige u rukometu Fakultet za sport i fizičko vaspitanje savladao je Ekonomski fakultet rezultatom 30:17 (16:8) i plasirao se u polufinale. Presudila je dominantnija igra DIF-a tokom čitave utakmice koji je trenutno drugi na tabeli.

Finalni dan USSB

Na samom početku DIF je nametnuo svoj ritam igre. Samo 10 minuta nakon početka imali su pet golova razlike (6:1). Iako su i ekonomisti počeli ofanzivno, nisu uspevali da probiju odličnu odbranu FSFV-a. U kratkom vremenskom razmaku Lazić i Spasojević pogađaju sedmerce. Ekonomista Živojinović takođe realizuje sedmerac za 2:7. U sedamnaestom minutu Živić sa Ekonomskog je isključen,  a nakon toga DIF postiže gol sa igračem više, a ekonomisti traže tajm-aut. Fakultet za sport i dalje je na velikoj distanci u odnosu na ekonomiste. Pred sam kraj poluvremena  Pajić maši sedmerac i to je još jedna propuštena prilika za ekonomiste. Ekonomski je samo odbrana dobro služila. Zbog velikog broja promašaja i dobrih odbrana golmana suparničke ekipe, nisu uspeli ozbiljnije da zaprete u prvom delu igre. Na odmor odlaze pri rezultatu DIF 16:8 Ekonomski.

12920907_1182954678382938_197414927_n

Pisarić odmah nakon oglašavanja početka drugog poluvremena postiže gol za ekonomiste. On je dva minuta nakon početka isključen, a DIF koristi igrača više i Jakovljević postiže gol. Puzović lepom akcijom, u letu, dodaje DIF-u još jedan gol. Ekonomisti i dalje nisu odustajali. I dalje su snažno napadali, ali za razliku od igrača FSFV-a, nisu uspevali da realizuju gotovo svaku akciju. Ekonomista Živić ide sam na golmana, ali ovaj uspeva da odbrani i sačuva 20:11. Već je bilo izvesno ko je pobednik, a igrači DIF-a već igraju opuštenije. Njihov golman istrčava sa namerom da postigne gol, međutim nije dobro vodio loptu pa ova akcija propada. Samo 30 sekundi pred kraj Spasojević još jednom trese mrežu ekonomista i taj pogodak je za konačnih 30:17.

Statistika
Statistika: Ekonomski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
 Golovi 17 30
Promašaji 8 5
Odbrane 13 21
Izgubljene lopte 6 4
Sedmerci 3/0 2/1
Isključenja 3 1
Žuti kartoni 1 /
Crveni kartoni / /

U ekipi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje najefikasniji bili su Ristić sa 8, Spasojević i Lazić sa po 5 pogodaka. Kod ekonomista najviše su se istakli Vukosav sa 6 i Živić sa 4 gola.

Kapiten DIF-a Nikola Ljubičić čestitao je protivničkoj ekipi na fer i poštenoj borbi, ali i svom timu plasman u polufinale.

’’Posle šest godina traženja i lutanja napokon smo uspeli da se skupimo, da nađemo pravu koheziju u ekipi i da se plasiramo u završnicu Studentske lige. Siguran sam da nećemo ovde da se zaustavimo. Znam da nas čeka teška utakmica protiv FON-a, ali znam da možemo da pokažemo da može i jedno finale bez njih da se odigra’’, izjavio je Ljubičić.

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Ristić Lazić
Živić Đolević
Savić Puzović
Marković Janković
Vukosav Ristić
Pajić Spasojević
Šejnjanović Jakovljević
Živojinović Čičković
Ivković Ljubičić
Pisarić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMaksimalni VIŠER
Naredni tekstPravnici preko veterinara do polufinala
Studiram novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Pratim dosta sportova, ali bih kao novinar volela da izveštavam sa velikih odbojkaških, futsal i vaterpolo takmičenja. Najveća želja su mi Olimpijske igre.