FSFV u finalu

260

U polufinalnoj utakmici Univerzitetske lige Niša igrale su ekipe Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Ekonomskog fakulteta. Košarkaši FSFV savladali su Ekonomiste rezultatom 64:51 (19:07 , 17:14, 12:17, 16:13). Ovom pobedom košarkaši FSFV stekli su mogućnost da igraju u finalu.

Finalni dan USSB

Utakicu je otvorio Dojčinović, koji je upisao prvi poen za ekipu FSFV-a. Košarkaši FSFV-a krenuli su utakmicu odličnom igrom. Videlo se da su složni i uigrani. Pored dobrog napada, imali su još bolju odbranu, tako da košarkaši Ekonomskog nisu imali baš  prilike da se pokažu. Rezultat na kraju prvog kvartala bio je 19:07 za ekipu Fakuteta sporta i fizičkog vaspitanja.

U drugom kvartalu Ekonomisti su krenuli boljom odbranom. Košarkaši FSFV-a nastavili su istim tempom.U ovoj deonici igralo se poen po poen, ali je ekipa FSFV-a imala značajnu prednost. Na kraju druge deonice rezultat je glasio 17:14.

U trećem kvartalu Ekonomisti su promenili taktiku, krenuli u napad i imali su više pogodaka od protivničke ekipe. Nisu propustili ni jednu datu priliku. Rezultat na kraju treće deonice bio je 12:17 za Ekonomiste.

Četvrta deonica bila je veoma neizvesna. Igralo se poen za poenom tokom celog kvartala, ali je na kraju ekipa FSFV-a izborila i stekla prednost. Rezultat na kraju poslednje deonice bio je 16:13 za ekipu FSFV-a.

Rezultatom 64:51 košarkaši FSFV-a savladali su ekipu Ekonomskog fakulteta i ovom pobedom ušla u finale Univerzitetske lige Niša.

„Ovoga puta nismo došli  u punom sastava i verujem da je to uticalo na nas. Protivničkoj ekipi sve pohvale i čestitke. Dobro su igrali. Na početku su stekli veliku prednost i verujem da je to presudilo“, izjavio je Kostadin Joksimović, igrač Ekonomskog fakulteta.

dif-ekonomskii

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinski rutinski do polufinala
Naredni tekstPravni obezbedio mesto u finalu
Studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Volim da volontiram i stičem nova iskustva.Trenutno pišem za SDL i Sportindex. Možete me kontaktirati na j.borisavljevic12@gmail.com