FSFV trojkama do pobede nad turistima

472

U trećem kolu USSB lige, košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja savladali su ekipu Visoke turističke škole rezultatom 58:53 (17:20, 9:18, 17:6, 15:9).

Finalni dan USSB

 

Početak utakmice je najavljivao  dobru i dinamičnu  utakmicu između dve prilično ujednačene ekipe. Košarkaši FSFV-a su dobro ušli u meč i bili su rešeni da što pre steknu prednost i rezultatski se  odvoje, kako ne bi strahovali za konačan trijumf. FSFV-ovci su trojkom uz faul Sanca poveli 4:0. Zatim  su rezultat povećavali šutevima za dva poena Zdravkovića i asistencijom Rončevića. Od samog početka videlo se koliko su izabranici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje motivisani da dođu do trijumfa, pa su konstantno podizali prednost. Međutim seriju poena difovcima prekida Ilić sa ubačenih 13 poena i odvodi turiste na odmor u prvoj deonici sa (20:17).

Ekipa Visoke turističke škole u drugu četvrtinu ulazi znatno koncentrisanija i sigurnija. Svoju zamisao realizovali su sjajnom igrom u odbrani, ali i u napadu su bili efikasni. To koliko su dobro igrali odbranu, govori i podatak da su za celu četvrtinu košarkašima FSFV-a i dozvolili da postignu samo 9 poena. Uigranim akcijama Ilića i Miladinovića za dva poena, a kasnije i vezanim pogocima za tri poena, upisali su 18 poena,  (18:9).

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Visoka turistička škola
Miličević Antić
Rončević Lekić
Sanac Lazić
Kitanović Ilić
Milanović Jevtić
Zdravković Radisavljević
Miladinović
U trećem delu, ekipa sa Banovog Brda se probudila i počela da vezuje serije pogodaka kao sa početka. Najuspešniji u ovom delu bili su Milanović i Sanac uigranim akcijama za dva i tri poena bez promašaja, ubacivši 10 poena. Ovog puta niko iz protivničke ekipe nije mogao da ih zaustavi. Turisti su  znatno podbacili u igri u ovoj deonici,otišavši na klupu sa samo šest poena, (17:6).

 

U četvrtom delu se očekivala požrtvovana borba i neizvesna igra, pa su ova dva tima to očekivanje i ispunila.  FSFV je i dalje imao prednost na terenu, ali se kod turista videla velika želja za igrom. Pokušavali su i preko kontri i preko organizovanih napada da sustignu rezultat. Stigli su momci sa Novog Beograda tri i po minuta pre kraja  na samo poen razlike (54:53), ali je tada  Milanović našao rešenje da poveća rezultat ubacivši  trojku, koja FSFV-ovcima donosi pobedu od pet poena razlike (58:53).

Statistika
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Visoka turistička škola
Poeni 58 53
Šut za 1p 9/10 8/10
Šut za 2p 11/20 12/22
Šut za 3p 9/25 7/20
Defanzivni skokovi 18 22
Ofanzivni skokovi 9 3
Asistencije 5 6
Blokade 2 2
Izgubljene lopte 9 6
Ukradene lopte 5 2
Milanović je rekao da je utakmica bila napeta jer su pobedili favorita u grupi. „ Utakmica je bila jako neizvesna, za nas jako važna utakmica, zato što smo pobedili favorita u grupi. Jako smo ozbiljno shvatili ovu utakmicu, uspeli smo da pobedimo i to će nam povećati samopouzdanje za nastavak takmičenja“, izjavio je Milanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinci zaustavili FSFV
Naredni tekstŠumari doživeli težak poraz u duelu sa biolzima
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.