FSFV slavio u SC Rakovica

1125

Futsaleri Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja savladali su ekipu Fakulteta bezbednosti rezultatom 6:7 (1:5) i tako učvrstili drugo mesto u grupi V. Utakmicu 11. kola lige Univerziteta u Beogradu obeležio je Vukomanović sa 3 postignuta gola, dok se kod Fakulteta bezbednosti istakao Bartula postignuvši 2 pogotka.

Finalni dan USSB

Brz tempo je okarakterisao početak duela. Već posle drugog minuta rezultat je iznosio 0:1. Šmrkić je poslao loptu u prostor, a na drugom kraju pasa našao se Vukomanović koji je savladao golmana Fakulteta bezbednosti. FSFV je igrao poziciono i gol Bezbednosti pokušavao je da ugrozi pas igrom, dok se Bezbednost fokusirala na odbranu i kontranapade. U 4. minutu rezultat se povećao na 0:2 za FSFV. Vukomanović se ponovo upisao u strelce, ovog puta pronašavši prazan prostor kod aut linije. Usledilo je 5 minuta potpune ofanzive Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Milojević je jedini imao šansu u ovom periodu meča. U 9. minutu FSFV je poveo sa 0:3. Gol je postigao, još jednom, Vukomanović na asistenciju golmana Bucala. Bartula je pokušao da smanji prednost protivnika, međutim njegov udarac zaustavila je stativa. Šmrkić je taj promašaj u 14. minutu „kaznio“. Ugledao je prostor gde bi mogao da uputi udarac i postigao gol za 0:4. Bartula je na asistenciju Miladinovića rezultat smanjio na 1:4. Igrao se 16. minut. Do kraja poluvremena viđen je još jedan pogodak. Šmrkić je dodao do Nikolića koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom izašao kao pobednik. Rezultat kojim se završio prvi deo igre bio je 1:5 za FSFV.


Sastavi timova
Fakultet bezbednosti Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
7 Bartula S. 4 Pavlović M.
8 Miladinović B. 5 Nikolić D.
15 Milojević D. 7 Eterović M.
17 Poledica N. 8 Šmrkić M.
BB Bogdanović N. 10 Vukomanović I.
11 Milosavljević A.
46 Bucalo M.
U drugom periodu meča viđena je nešto drugačija slika. Fakultet bezbednosti je morao više da napada i rizikuje jer je imao čak 4 gola zaostatka. Sve do 27. minuta svoje šanse su promašili Poledica i Miladinović. Bartula je uputio hitac sa skoro pola terena i tako smanjio na 2:5. U ovim momentima utakmice isticao se Bucalo intervencijama. Njegovi saigrači su mu uzvratili novim pogotkom. Igrao se 31. minut kada je Šmrkić sa nešto više od pola terena lobovao golmana Bezbednosti. Rezultat je glasio 2:6 za FSFV. Milojević je promenio rezultat na 3:6 u 33. minutu. Momci Fakulteta bezbednosti su sve svoje snage preusmerili na napad, jer je ostalo malo vremena za igru. Isplatilo im se jer su u 37. minutu postigli dva gola. Prvi je postigao Bogdanović kome je ostalo samo da pogodi nebranjeni deo mreže nakon asistencije Poledice. 5:6 bilo je nakon gola Milojevića. FSFV je izgledao nemoćno i malo je falilo da ne zabeleži pobedu u ovom meču. Eterović je u 39. minutu, na asistenciju Vukomanovića povećao rezultat i time rešio pitanje pobednika. Bogdanović je uspeo da smanji rezultat na 6:7 u poslednjim trenucima meča. Konačan rezultat utakmice glasio je 6:7 za Fakultet sporta fizičkog vaspitanja.

Igor Vukomanović, trostruki strelac Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, smatra da su za pobedu bila ključna 4 gola prednosti u prvom poluvremenu. „Na vreme smo postigli pogotke u prvom poluvremenu. Malo smo smirili tempo igre, imali smo prednost od četiri pogotka. Igra se u drugom poluvremenu rasplamsala, mi smo se opustili. Međutim zasluženo smo slavili na kraju. Čestitao bih protivnicima na fer i korektnoj borbi“, prokomentarisao je Vukomanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB