FSFV slavio minimalnom razlikom protiv Matematičkog fakulteta

716

U okviru prvog vikenda basket lige 3×3 koju organizuje USSB, tim Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja upisao je prvu pobedu nad Matematičkim fakultetom rezultatom 13:12. U još jednoj neizvesnoj završnici u ekipi FSFV-a istakao se Rajković sa 5 poena, dok je kod poraženih najefikasniji bio Đešić sa 6 poena.

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Matematički fakultet
15 Karanović N. 6 Prišunjak D.
16 Badovinac P. 8 Đešić D.
17 Milošević M. 14 Nikolić N.
18 Rajković A.
Finalni dan USSB

Posle prvog minuta MATF je vodio sa 0:3 poenima iz reketa Nikolića, Đešića i Prišunjaka. Milošević je sa dva odlična poteza, kao i Rajković iz ofanzivnog skoka vratio svoju ekipu u kolosek i izjednačio na 3:3. Narednih nekoliko napada su obe ekipe postizale po koš sve do rezultata 6:7. Usledila je mini serija basketaša FSFV-a 4:0. Pogađali su svoje šuteve Karanović za dva, dok se Rajković snalazio pod obručem i tako doveo ekipu pred pobedom. Rezultat je glasio 10:7. Matematički fakultet je pokušao da iskoristi dobru odbranu i time preokrene situaciju na meču. Prišunjak je pogodio za 10:8. Karanović je preuzeo odgovornost u završnici duela i postigao 3 važna poena za svoj tim. Sa druge strane Đešić je takođe imao doprinos u napadu, međutim nakon njegovog šuta sa distance rezultat je samo smanjen na 13:12 i nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. To je bio i konačan rezultat za ekipu Fakulteta sporta i fizičkog faspitanja.

Statistika
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Matematički fakultet
Slobodna bacanja 2/2 1/2
Šut za 1 poen 9/14 9/12
Šut za 2 poena 1/4 1/5
Defanzivni skokovi 5 3
Ofanzivni skokovi 4 3
Asistencije 3 2
Blokade / /
Izgubljene lopte 4 4
Ukradene lopte 3 2

Karanović, basketaš FSFV-a i odgovorni za pobedu njegovog tima, smatra da su on i njegovi saigrači odigrali promenljivo i da će u narednim utakmicama pokušati da budu konstantniji. „Prvu utakmicu smo odigrali loše, sad smo takođe ušli loše u meč. Treba nam malo sigurnosti što mislim da smo ovom pobedom stekli“, kratak je bio Karanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFarmacija bolja od FSFV-a!
Naredni tekstFON timskom igrom pobedio ekonomistkinje
Druga godina osnovnih studija novinarstva na FPN-u. Večiti zaljubljenik u sport, bivši fudbaler i budući novinar.