FSFV savladao geografe

653

Košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanje savladali su kolege sa Geografskog fakulteta rezultatom73:31 (14:6, 25:2, 14:14, 20:9), u okviru devetog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Meč je odigran u hali ,,KK Radivoj Korać”.

Finalni dan USSB

 

Prvi su se na semafor upisali igrači Geografskog fakulteta košem Ratkovića. Sa druge strane, Vukosavljević je zabeležio dva poena za svoj tim (2:2). Sportista Karanović bio je precizan za tri (5:2). Četiri poena postigao je Žilović za ekipu FSFV-a (10:4). Nakon tajm-auta, geografi su postigli još samo jedan koš, dok je Žilović uz asistenciju kolege Milanovića ostvario poslednje poene u prvoj četvrtini (14:6).

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Geografski fakultet
Milanović M. Ratković B.
  Rajković A. Maričić L.
Žilović A. Smiljanić D.
Vukosavljević L.   Terzić L.
  Mihajlović N. Pandurović M.
Badovinac P.
Jakovljević M.
Milošević M.
Karanović N.
Mijović F.

Drugih osam minuta otvorio je sportista Jakovljević, pogotkom za tri (12:6). Pošto su studenti geografije upali u seriju promašaja, uspeli su da postignu dva poena. Najviše pogodaka u ovoj deonici ostvario je student sa Košutnjaka Milošević, koji postigao 10 poena, od kojih su dva pogotka bila za tri (28:6). Minut pred kraj, u kontranapadu, Milanović je ostvario dva poena za FSFV (39:8).

Već u prvom napadu, geograf Maričić upisao je dva poena (39:10). Student sa Košutnjaka, Jakovljević pogodio je trojku, dok je njegov kolega Mijović dopisao još dva poena (45:12). Goegraf  Ratković je postigao dva koša i tako pokušao da smanji rezultatski zaostatak (45:16). Sa druge strane, Mihajlović je uz asistenciju Žilovića ostvario pogodak (47:16). Poslednje poene u ovoj četvrtini zabeležio je geograf Ratković (53:22).

 

Iako je meč bio rešen, oba tima su nastavila da se bore do samog kraja. Ekipa FSFV-a je u ovoj deonici upisala 20 poena. Kapiten sportista Karanović bio je dva puta precizan za tri (68:26), a Žilović je postigao šest poena (71:28). Student geografije Ratković upisao je poslednja dva poena. Sportista Milanović je postupio fer-plej i nije hteo da šutira na samom kraju. Meč je završen rezutatom 73:31 za ekipu FSFV-a.

Statistika
FSFV Geografski
Poeni 73 31
Šut za 1p 2/6 9/10
Šut za 2p 25/37 11/30
Šut za 3p 7/17 /
Defanzivni skokovi 15 10
Ofanzivni skokovi 6 3
Asistencije 14 6
Blokade 3 1
Izgubljene lopte 9 10
Ukradene lopte 11 7

Košarkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Mijović, izjavio je da je zadovoljan utakmicom i dodao: ,,Veoma sam zadovoljan i nadam se da ćemo nastaviti ovako. Sv igrači su igrali tokom meča, što nam je bilo veoma važno”, rekao je Mijović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivredni rutinski slavio protiv fizičke hemije
Naredni tekstETF do trofeja u basketu 3×3
Student sam druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.