FSFV sačuvao drugo mesto u grupi

652

Košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pobedili su košarkaše Matematičkog fakulteta rezultatom 65:40 (15:16, 10:11, 20:4, 20:9) u okviru petnaestog i poslednjeg kola Lige Univerziteta u Beogradu.
Najraspoloženiji igrači u ekipi FSFV-a bili su Milošević sa 22 poena i 11 skokova i Vukosavljević sa 16 poena i 6 skokova. U ekipi Matematičkog fakulteta, Ocokoljić sa 18 poena i Janković sa 10 poena bili su najefikasniji.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina je protekla u sporijem ritmu, inicijativa je bila na strani igrača Matematičkog fakulteta. Prve poene za matematičare postigao je Ocokoljić sa linije slobodnih bacanja, pogodivši jedno od dva (1:0). Nakon toga je ekipa FSFV-a napravila malu seriju poena, pogodivši tri trojke zaredom – Milošević je pogodio dve, a Mijović jednu (9:1). Matematičari su nakon toga iz organizovanih napada uglavnom poentirali, Ristić i Novaković su uspeli da prodorom poentiraju i smanje prednost protivnika (9:5). Međutim, Milovanović i Milošević iz kontranapada uspeli su prodorom da poentiraju još dva puta (13:5). Matematičari su do kraja četvrtine uspeli da pređu u vođstvo, Janković, Todorović i Ocokoljić su bili precizni sa linije 6.75, ali je Ocokoljić dodao još dva poena igrom u reketu (16:15).

U drugoj četvrtini, inicijativa je i dalje bila na strani matematičara. Ocokoljić je ponovo bio precizan igrom u reketu (18:15). Međutim, Milošević je napravio seriju poena i ekipa FSFV-a je preuzela vođstvo na utakmici. Bio je precizan dva puta pri prodoru iz kontranapada i dodao je još dva poena sa linije slobodnih bacanja, a Vukosavljević je uspeo da dodao još dva poena preciznim horogom (23:18). Janković je precizan bio sa linije 6.75 za smanjenu prednost protivnika (23:21). Do kraja četvrtine, za FSFV je poentirao još samo Mijović prodorom, a na drugoj strani, Ocokoljić je bio uspešan tri puta u igri u reketu za prednost na kraju druge deonice (27:25).


Sastavi timova

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Matematički fakultet

1 Milošević M. 4 Novaković A.
2 Rajković 6 Janković O.
4 Mijović F. 10 Bojović B.
12 Vukosavljević L. 13 Ristić A.
22 Milovanović I. 14 Ocokoljić Đ.
23 Jakovljević M. 15 Todorović B.
U trećoj četvrtini, košarkaši FSFV-a preuzeli su inicijativu na meču, prišli protivniku u presing i prešli ubrzo u vođstvo. Seriju poena započeli su Mijović preciznim šutem za tri poena, a Jakovljević za dva poena (30:27). Nakon toga, Milovanović, Milošević i Rajković su dodali svi po dva poena, preciznim prodorima, a Mijović je pogodio šut za tri poena (39:27). Matematičari su ovoj četvrtini uspeli samo dva puta da poentiraju, jednom Janković iz prodora, a drugi put Ocokoljić igrom u reketu (39:31). Jakovljević je pred kraj četvrtine dodao još četiri poena iz prodora, a Vukosavljević dva poena sa linije slobodnih bacanja za uvećanu prednost svoje ekipe (45:31).

Ekipa FSFV-a je u poslednjoj deonici nastavila da igra u istom ritmu. Vukosavljević je preciznom igrom u reketu uspeo da poentira i dodatno uveća prednost (47:31). Međutim, na drugoj strani, Todorović je bio precizan sa linije 6.75, nakon čega je Janković dodao još dva poena uspešnim prodorom (47:36). Zbog velikog broja faulova, ekipa FSFV-a je imala velik broj slobodnih bacanja u ovoj deonici. Milošević je postigao 6 poena,  a Vukosavljević 3 poena sa linije slobodnih bacanja (56:36). Matematičari tj. Ocokoljić je uspeo da napravi seriju poena pred kraj četvrtine za svoju ekipu, pogodivši dve poludistance zaredom (56:40). Za kraj deonice a i same utakmice, košarkaši FSFV-a su napravili još jednu seriju poena – Milošević, Jakovljević i Vukosavljević su bili precizni za dva poena, ali je Vukosavljević stavio tačku na meč pogodivši šut sa linije 6.75 (65:40).

Statistika

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Matematički fakultet

Šut za 1 poen 13/16 2/3
Šut za 2 poena 17/31 13/29
Šut za 3 poena 6/20 4/25
Defanzivni skokovi 14 7
Ofanzivni skokovi 9 5
Asistencije 5 7
Izgubljene lopte 2 5
Ukradene lopte 6 2
Blokade 0 2
Trener Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Ognjen Stranjina je izjavio da je ponosan na svoje igrače i dodao očekivanja za nastavak takmičenja. „Bila je dosta neizvesna utakmica, došli smo u malo oslabljenom broju, ali su moji momci danas ostavili srce na teren i dali svoj maksimum. Neki igrači koji nisu bili u rotacijij su se dokazali i pokazali svoj kvalitet, tako da se okrećemo ka daljem toku takmičenja i spremamo se za eliminacije. Očekivanja su velika, čeka nas verovatno Pravni fakultet, spremaćemo se, nisu naivna ekipa ali se nadamo najboljem“, izjavio je Stranjina.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJoš jedna pobeda IKT-a
Naredni tekstStomatolozi nadigrali turiste!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.