FSFV pobedio Singidunum u šuterskom obračunu

138

U novom kolu Univerzitetske lige Niša imali smo priliku da pratimo svakako do sada jednu od najzanimljivijih utakmica između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja sa jedne i Singidunuma sa druge strane terena .

Sastavi timova

Ekipa FSFV-a je opravdala očekivanja i iz ovog duela izašla kao pobednik rezultatom 66:53 (16:09 ; 17:17 ; 17:14 ; 16;13) .

Košarkaši oba tima ušli su motivisano u ovaj duel,nije bilo lakih poena ni sa jedne strane, pa je tako jedno od retkih slobodnih bacanja na meču nakon prekršaja Milivojevića uspešno realizovao Aranđelović i tako upisao prve poene svoje ekipe .

U nastavku prvog dela utakmice igralo se nešto bržim tempom koji je prouzrokovao i dosta izgubljenih lopti sa obe strane,a domaći su uspevali da kroz bolju realizaciju šuteva za 2 poena stignu i do rezultatske prednosti .

Druga deonica započinje rafalnom paljbom sa obe strane.Milivojević,koji je bio vidno nezadovoljan rezultatom nakon prvog dela igre,pogađa dve trojke u nizu za svoju ekipu koja prilazi na samo poen zaostatka .

Ipak,nismo morali dugo da čekamo na odgovor,Aranđelović je preuzeo odgovornost,podigao se na šut i  tako “vratio” trojku,ponovo je bilo +4 .

Usledila je zatim serija loših odluka u napadu i izgubljenih lopti igrača Singidunuma koje su protivnici iskoristili i tako iz tranzicije došli do lakih poena i vođstva na poluvremenu .

12834887_10205834830331195_2002404293_n

Posle kratke pauze meč je nastavljen,a situacija na terenu potpuno promenila,košarkaši FSFV-a počinju sve više da greše u napadu,dok ekipa Singidunuma ponovo pokazuje ogromnu volju i zalaganje na terenu,pa tako Grozdanović i Nešić pogađaju 3 trojke za smanjenje prednosti i vraćanje rezultatske neizvesnosti .

U daljem toku treće četvrtine domaći su zaigrali nešto čvršću odbranu i naterali svoje protivnike na greške i nove izgubljene lopte,dok su u napadu sigurnom igrom i pre svega odličnim procentima šuta za 2 poena ( 50% )  uspeli da pred poslednji period igre svoju prednost uvećaju na +10 .

Poslednja četvrtina nije nam ponudila ništa novo,Singidunum se i pored mnogo većeg broja ofanzivnih skokova oslanjao na šut spolja,dok je FSFV nastavio gde je stao i greške protivnika maksimalno iskoristio i meč završio serijom 10:2 ,za konačnih +13 i novu pobedu .

Vreme za poslednji napad košarkaši Singidunuma iskoristili su kako bi u duhu fer pleja loptu samo preneli preko svoje polovine i čestitali svojim protivnicima na pruženoj partiji i zasluženoj pobedi .

Statistika

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFSFV  zasluženo odneo pobedu
Naredni tekstMedicinari bolji od Masinaca
Student treće godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu, sportom se bavim od malena, a sportska dešavanja su uvek ispraćena u porodici kao praznik. Zanimaju me sportovi poput košarke i fudbala, ali se podjednako radujem uspesima naših sportista i u ostalim sportovima i disciplinama. Rad u Sportindeksu smatram odličnim iskustvom i prilikom da naučim osnove sportskog novinarstva na početku svoje karijere kao sportskog radnika i novinara.