FSFV ostao neporažen

589

Odbojkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja izborile su pobedu protiv Fakulteta Bezbednosti rezultatom 2:1 (25:13, 24:26, 15:8) u okviru devetog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Fakutet Bezbednosti iskoristio je šanse u drugom setu i uspeo da izbori taj-brejk, međutim, FSFV je u odlučujućim momentima utakmice bio spremniji i upisao je sedmu pobedu u nizu.

Finalni dan USSB

FSFV je sigurno zaigrao na startu ovog susreta i uz greške protivnika brzo došao na 9:3. Za Bezbednost su uspešno napadale Simić i Krstić, međutim, FSFV se istakao sa linije devet metara upisavši 11 aseva (Đurov – 5, Mandić – 2, Jezdimirović – 2, Nenadić– 1, Simonović – 1).  Sa druge strane jedini as upisala je Simić, a blok Krstić. FSFV je u potpunosti kontrolisao igru i nije dozvolio protivniku da ozbiljnije zapreti te je rezultat na kraju prvog perioda igre bio 25:13.

Otvorio je FSFV drugi set poenima Mandić, Đurov i Simonović (3:0), međutim, nepreciznom igrom u nastavku omogućio je protivnicama da dođu do izjednačenja (5:5). Igralo se poen za poen u nastavku –  uspela je Bezbednost da se rezultatski odvoji u jednom trenutku, ali je FSFV ipak držao priključak i preokrenuo rezultat u svoju korist (16:14). Bezbednost je zatražila tajm-aut nakon kog je Simić precizno napadala, a Milojević upisala dva asa pa je usledilo novo izjednačenje (19:19). Ponovo je rezultatska prednost prelazila sa jedne na drugu stranu, obe ekipe taktički su osvajale poene te se igralo na razliku. Milojević je izblokirala napad Simonović za 25:24, a Bezbednost je izjednačila rezultat u setovima nakon preciznog smeča Simićeve (26:24).


Sastavi timova
Fakultet Bezbednosti Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
1 Vučković J. 4 Ajdačić A.
3 Lazarević A. 7 Marčetić J.
4 Dimitrijević K. 8 Đurov A.
5 Milojević M. 10 Mandić M.
8 Simić M. 9 Simonović M.
10 Krstić T. 12 Jezdimirović T.
12 Spasojević J. 13 Nenadić A.
Povela je ekipa Bezbednosti na startu odlučujućeg perioda, međutim, čekao je FSFV svoje šanse u kontri, dobro servirao i na promenu strana otišao sa tri poena prednosti (8:5). Bezbednost je pokušala tajm-autom da poremeti ritam protivnika, ali momentum je bio na strani FSFV-a. Nakon odbrane Spasojević i duge razmene, Krstić je upisala svoj treći blok zaustavivši smeč Mandićeve za 7:10. Mandićeva je odmah uspešno napala sa iste strane za 11:7, Ajdačić je dodala još dva poena (13:8), a nakon greške Lazarevićeve konačan rezultat bio je 15:8 u korist FSFV-a.
Statistika

Fakultet Bezbednosti

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Poeni iz igre 23 26
Greške iz igre 12 10
As servis 6 19
Servis greške 7 4
Poeni iz bloka 4 1
Ispred Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Tamara Jezdimirović, iznela je utiske nakon utakmice. „Čestitala bih ekipi Bezbednosti na prikazanoj igri. Takođe, našim devojkama, super smo bile i skroz sam zadovoljna s obzirom na to da nas je bilo sedam. Želja i energija koja vlada u ekipi odlučile su pobednika“, rekla je Jezdimirović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMedicinski fakultet rutinski do novih bodova
Naredni tekstETF bolji od Matematičkog fakulteta
Student sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.