FSFV odneo zlato!

845

Dugo iščekivano finale Lige Univerziteta u Beogradu u muškoj konkurenciji odigrano je minulog vikenda između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Stomatološkog fakulteta. U sali FSFV-a domaćini su odneli sigurnu pobedu rezultatom 3:0 (25:14, 27:25, 25:23). U redovima pobednika istakao se kapiten Radić sa 15 upisanih direktnih poena i dva asa, a pratio ga je Niketić sa 10 upisanih poena iz igre, 4 asa i 5 poena osvojenih na bloku. U timu stomatologa najbolji su bili Bendžamin Krdžović sa 7 upisanih direktnih poena, 3 na bloku i 2 asa, i njegov saigrač Vukosavljević sa 6 poena iz igre, 3 na bloku i dva asa. 

Finalni dan USSB

 

Ekipa FSFV-a započela je meč snažanim napadom u vidu prvog tempa. Stomatolozi su plasirali lopte van terena, a FSFV je imao snažne blokere. Samim tim napadi namenjeni za prednji deo terena takođe su bili zaustavljani. Kada su odbojkaši Stomatološkog postigli prve poene Božovićevim asom, Terzić je poentirao loptu u zonu 2 (11:6). Radićeve napade stomatolozi su teško podneli, čak su i lopte koje su bile plasirane između dva igrača ostale neuzvraćene. Kada je Niketić stupio na liniju devetog metra, niz od šest poena domaćin je upisao na semafor (24:13). Od toga čak 4 su bili as udarci, što je prouzrokovalo da suparnički tim zatraži minut odmora. Na njihovu žalost velika razlika u poenima nije mogla biti dostignuta. FSFV je osvojio prvi set rezultatom 25:14. 


Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog obrazovanja Stomatološki fakultet
1 Andrej Huzjerović 4 Milutin Ostojić
3 Igor Derikonjić 6 Bendžamin Krdžović
4 Ognjen Niketić 7 Mihailo Draganjac
6 Miloš Dragomirović 9 Aljoša Krdžović
8 Petar Janković 10 Miloš Dragičević
9 Ivan Jovanović 11 Ognjen Radivojević
10 Miloš Terzić 13 Filip Marčetić
13 Miloš Krstevski (libero) 14 Andrija Vukosavljević
15 Stefan Radić (kapiten) 15 Vukašin Košutić (libero)
17 Vasilije Radovanović 18 Momir Božović (kapiten)
Domaćini su snažno započeli drugi set, a najbolji strelci Radić i Niketić upisali su prve poene za svoj tim (4:0). Okrepljeni nakon pauze, stomatolozi su upisali 4 poena. Vukosavljević je nakon odbrane Terzića na bloku, zadao još jedan udarac preciznim smečom (5:3). Radić je u ovom setu omogućio čak 7 poena svom timu. Nakon zaustavljenog proboja Terzića, tandemom Bendžamin Krdžović – Dragičević rezultat se sveo na 12:12. Uigrane akcije oba tima zajedno sa njihovim preciznim napadima dokazale su publici da su ova dva tima zaslužila da igraju za zlato. Na Terzićevu paralelu odgovorio je Dragičević napadom iz prvog tempa. Niketić je nastavio da šalje precizne paralele u zonu 2. Vukosavljević je predvideo njegov ponovni pokušaj istog napada i zaustavio ga je na mreži (16:15). Postalo je neizvesno ko će osvojiti ovaj set. Nakon rezultata 23:23, Vukosavljević je postigao direktan udarac sa servis linije. Tada su stomatolozi prvi put od početka meča imali vodeći rezultat u nekom od setova. FSFV je iskoristio servis grešku i poenom iz bloka sigurno je ušao u treći deo finalnog meča (27:25).

 

Iako bi možda na nekoga ovakav rezultat ostavio demorališući trag, odbojkaši Stomatološkog fakulteta iznenadili su sve kada su u trećem setu ostvarili značajnu razliku od plus 5 (6:1). Prva tri poena bila su osvojena skokovima na mreži, a dva asa upisao je Aljoša Krdžović. Ovaj rezultat svakako se nije dopao domaćinima, stoga je glavni napadački dvojac Radić-Niketić vezao 5 poena (6:6). Nakon nerešenog rezultata, oba tima imala su svojih „5 minuta“. Prvo su to iskoristili odbojkaši FSFV-a upisavši 5 poena na semafor, a zatim je „štafetu“ preuzeo suparnički tim. Ista situacija desila se i kod stomatologa i rezultat je ponovo bio bez razlike (12:12). Nakon greške u servisu, FSFV se iskupio odbranom na bloku. U ovom momentu četiri najbolja igrača, Bendžamin Krdžović i Vukosavljević na jednoj strani i Radić i Niketić na drugoj, slala su oštre i brze lopte u polje suparnika. Ni publika, a ni igrači nisu dobili momenat predaha kada su se ova dva tima ponovo našla na 19:19. Usledio je period as servisa, Vukosavljević na čelu stomatologa i Radić kao kapiten Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Poslednji plasirani poen u ovom ciklusu u muškoj konkurenciji upisao je Niketić. Sa „krunom na glavi“ iz ovog takmičenja izašao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (25:23).

Statistika
Statistika: Fakultet sporta i fizičkog obrazovanja Stomatološki fakultet 
Poeni iz igre 36 21
Poeni iz bloka 12 8
As 6 5
Servis greške 16 6
Greške iz igre 12 17
Kapiten pobedničkog tima Stefan Radić za Sportindeks je istakao da je njegov tim pokazao da Fakultet sporta i fizičkog obrazovanja idalje poseduje najkvalitetniju ekipu u ovom studentskom takmičenju. „Čestitao bih ekipi Stomatološkog fakulteta. Oni su najmlađa ekipa ove godine u ligi i oni tek treba da pokažu sav svoj kvalitet,“ zaključio je Radić.

 

Svakako jedan od najzapaženijih na utakmici Andrija Vukosavljević istakao je da su se spremali i trenirali. „Prvi set smo odmah bacili u vodu. Posle smo igrali dobro, i iskreno smo zadovoljni. Protivnička ekipa je bila fenomenalna, to su sve već ozbiljni igrači“, objasnio je odbojkaš Stomatološkog fakulteta. 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomski lako do polufinala
Naredni tekstEKOF lako do finala
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je od malena bio važan deo mog života i iz toga se rodila ljubav prema sportskom novinarstvu. Sada imam priliku da osećaj koji sam nekada imala na terenu pretočim u reči.