FSFV NAPADA TROFEJ!

1316

Odbojkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja plasirali su se u finale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu, pošto su u veoma izjednačenom polufinalnom duelu savladali ekipu Filozofskog fakulteta rezultatom 3:2 (29:27, 22:25, 21:25, 25:23, 15:12). FSFV će za titulu igrati protiv FON-a ili Pravnog fakulteta koji ga je prošle godine zaustavio u polufinalu.

Finalni dan USSB

 

Servis Kolašinca i odmah realizovana kontra Aničića označili su početak ovog susreta (1:0). Njima se pridružio Marinović koji je plasirao loptu preko bloka za 2:0, ali uz grešku protivnika i prvi tempo Petkovića, Filozofski je izjednačio (2:2). Petković je upisao i prvi blok na utakmici, još jednom dobro napao, Aničić je poslao loptu u mrežu, pa je Filozofski brzo došao na +3 (5:2). Kapiten Zornić je bio spreman da doda idealan prijem, pa Kolašinac nije imao problema da organizuje napade koje su Marinović i Aničić realizovali (5:6). Nakon asa Petkovića (8:5), usledili su nerealizovani napadi i servis greške sa obe strane. Nepreciznost je prekinuo Krsteski – prstima je dodao idealnu loptu koju je Zornić brzo poslao Antonijeviću, spremnom za napad (10:11). Obrana je bila na visokom nivou, ali je igra u ofanzivi zakazala – Vidović je loše zahvatio loptu u napadu i pomogao DIF-u da izjednači na 13:13. Svoj prvi poen osvojio je Zornić nakon odbrane Kolašinca, a Vidović je ispao iz napadačkog ritma pa je njegova ekipa zatražila prvi tajm-aut na utakmici (13:15). FSFV je održao dva poena prednosti (17:15), ali na kratko. Mitrović je prebacio loptu tik uz mrežu, Filozofski se snašao na prijemu i omogućio Glišiću da se upiše u listu poentera (16:17). Vidović je realizovao još jedan napad i to smečom po prstima bloka DIF-a (17:17), a onda je usledila igra poen za poen. Aničić je bio precizan u napadu, ali je poslao flot iza devet metara pa je bilo 18:18. Uporan je bio kapiten filozofa – pokušao je da iskoristi pomeren prijem protivnika i odmah realizuje kontru, ali je naišao na visok blok Mitrovića, pa je poen svojoj ekipi doneo iz drugog pokušaja (21:20). Odbrana počinje u bloku, a DIF je lakše organizovao napad za Aničića nakon što je Zornić upasivio napad Filozofskog (24:24). Vidović je nastavio da osvaja poene, a na strani DIF-a spreman je bio Marinović koji je nakon izborenog blok-auta doneo set loptu svojoj ekipi (28:27). Tačku na ovaj dug i izjednačen period igre blokom je stavio Mitrović (29:27).

Počeo je drugi set poenom Mitrovića i asom Kolašinca, a nakon servis greške tehničara DIF-a usledio je as kapitena Buculjevića pa je bilo 2:2. Filozofski je bio precizan u napadu, dok je protivnik pratio rezultat uprkos problemima na servisu. Libero Krsteski je dobro čuvao polovinu terena koja je pripada FSFV-u, Filozofski nije imao rešenje za napad Aničića, a rezultat je ponovo bio izjednačen (8:8). Buculjević je doneo minimalnu prednost Filozofskom nakon loše procene Marinovića koji se u poslednjem trenutku pomerio, pa je lopta završila u gornjem desnom uglu terena (9:8). Antonijević je odgovorio prvim tempom koji je Kolašinac podigao iza glave (9:9), a Filozofski je minimalnu rezultatsku prednost stečenu pri rezultatu 10:9, čuvao i uvećavao do kraja seta. Greške su sveli na minimum što im je znatno olakšalo posao, dok su u ostalim segmentima igre bili izjednačeni sa protivnikom. Vidović je u situaciji 1 na 1 zaustavio snažan napad Draškovića (16:12), a odmah je pajpom odgovorio Marinović (13:16). DIF je nakon bloka Draškovića bio korak iza protivnika (21:22), ali ovaj nije želeo da razikuje pa je odmah zatražio tajm-aut. Nakon pauze, Petković je poentirao preko sredine (23:21), nije bio precizan sa servis linije, Buculjević je upisao grešku iz igre, a njima se pridružio i Aničić koji je poslao loptu u aut i pomogao Filozofskom da izjednači rezultat u setovima (25:22).

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Filozofski fakultet
5 Zornić Saša 2 Buculjević Mario
8 Krsteski Miloš  (L) 6 Maravić Milan
1 Drašković Vlade 9 Vidović Aleksandar
2 Mitrović Dimitrije 11 Kovačić Jovan
3 Kolašinac Nemanja 14 Vujatović Miloš
4 Radić Stefan 15 Glišić Matija
6 Antonijević Mladen 20 Petković Stefan
7 Jovanović Ivan
9 Marinović Lazar
10 Terzić Miloš
11 Aničić Zdravko
Da je FSFV izgubio ritam u napadu, videlo se i na početku trećeg perioda igre. Filozofski je brzo poveo 4:1 međutim, duga razmena pripala je Aničiću, njemu se pridružio Mitrović direktnim poenom sa servisa, a tu je bio i Antonijević koji je realizovao brz napad preko sredine, pa je DIF smanjio rezultatsku prednost protivnika na 4:5. Usledila je serija uspešnih napada Glišića za vođstvo Filozofskog 8:4, a njegova greška povukla je i greške igrača DIF-a koji su morali da zatraže prvi tajm-aut na utakmici (5:10). Filozofski je koristio loš nalet FSFV-a, a Petković i Glišić su osvojili jedine poene iz napada za svoju ekipu. Zornić je i dalje bio stabilan na prijemu nakon kog je DIF bez problema realizovao napad, ali nisu mogli više ugroziti rezultatsku prednost protivnika jer je izostao dobar servis. Filozofski je zatražio tajm-aut pri rezultatu 15:12, nakon kog je čuvao prednost i nije dozvolio DIF-u da izjednači, a ni preokrene rezultat u ovom setu. U finišu trećeg perioda igre obe ekipe su pokazale veliku požrtvovanost, lopta je šetala po mreži, a Filozofski je bio konkretniji u napadu (23:20). Glišić je smečovao po prstima Kolašinca i tako doneo Filozofskom prvu set loptu koja je realizovana nakon nepreciznog napada Antonijevića. Rezultatom 25:21, Filozofski je poveo 2:1 u setovima.

Četvrtu deonicu je otvorio Kovačić asom, odgovor je odmah stigao od Marinovića koji je poslao snažan smeč, a nakon preciznog napada Vidovića i Petkovića koji je presekao loptu u penjanju, Filozofski je poveo 3:1. Marinović je ponovo bio precizan u napadu, a Aničićevim izjednačenjem (3:3) počeo je preokret i vođstvo DIF-a. Pri rezultatu 6:10, Filozofski je tajm-autom pokušao da poremeti protivnika međutim, DIF je i u nastavku čuvao i uvećavao prednost. Napadali su iz zona dva i četiri, taktički osvajali poene, a Terzić se blokom upisao u listu poentera (18:14). Filozofski nije mogao da dođe do poena iz napada pa je opet zatražio kratku pauzu (14:19) nakon koje je bolje zaigrao, ali nije došlo do drastičnije promene na semaforu. Filozofski je vezao četiri poena napadima Kovačića i Glišića koji je blokom zaustavio Aničića (20:23), pa je kapiten DIF-a tajm-autom presekao nervozu koja je zavladala u njegovom taboru. Nakon kratkog predaha, korektor DIF-a je smečovao visoko po prstima protivnika za 24:20, ali Filozofski opet pravi seriju (23:24), pa je FSFV iskoristio i drugi timski tajm-aut. U sledećem napadu, Antonijević je preuzeo odgovornost i prvim tempom odveo ovaj meč u taj-brejk (25:23).

Statistika
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Filozofski fakultet
Poeni iz igre 75 55
Greške iz igre 33 15
As servis 4 3
Servis greške 13 11
Poeni iz bloka 6 7
Greške iz bloka 1 1
Marinović je nastavio da osvaja poene, Filozofski da greši, pa je zatražio prvi tajm-aut u ranoj fazi odlučujućeg perioda igre (1:4). Zatim, Terzić je iskoristio as kontru opucavši prvu loptu za 5:1, libero Krsteski je i u nastavku bio na visini zadatka, a nakon što je Antonijević zaustavio napad Petkovića, Filozofski je iskoristio svoj poslednji tajm-aut na utakmici (2:7). Razmenile su greške obe ekipe, pa su na promenu strana otišle pri rezultatu 8:3. Filozofski se konsolidovao na prijemu, DIF je greškama istopio veliku rezultatsku prednost, pa je otišao na predah (11:10). Posle Vidovića, koji je osvojio jedini poen iz napada za svoju ekipu do kraja meča, Petković je sa servis linije poslao loptu u aut, a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u finale (15:12).

Zdravko Aničić nije krio zadovoljstvo nakon plasmana u finale i istakao je kvalitet lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. „Kada se igra finale lige koja iz godine u godinu broji sve više jako kvalitetnih ekipa, plasman među dve najbolje može biti samo satisfakcija. Šlag na torti je ovakav polufinalni meč, koji smo samo mogli priželjkivati da dobijemo. Više sreće je danas bilo na našoj strani u četvrtom setu, dobrim servisima smo poremetili prijem protivnika i uspeli da izjednačimo i rezultatski se odlepimo. Sve je moguće pre ulaska u taj-brejk, ali smo ostali mirni i energijom iz prethodnog seta rutinski priveli meč kraju”, naglasio je Aničić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekst“LA FAMILIA” EKSPRES PROTUTNJAO DO FINALA
Naredni tekstDIF dominantno do finala
Student sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.