FSFV napada titulu!

365

Kup USSB-a dobio je svog finalistu, nakon što su momci sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja bili ubedljivi protiv Stomatološkog fakulteta i u dva seta rezervisali sebi kartu za veliko finale – 2:0 (25:20, 25:18). Najubojitiji na ovom polufinalnom meču bio je Miloš Terzić sa deset poena, dok je kod stomatologa najistaknutiji bio Benjamin Krdžović, koji je stao na koti osam.

Finalni dan USSB

Stomatološki fakultet je bolje otvorio utakmicu sa tri bloka, na šta se nadovezao as servis Draganjca (1:5). FSFV je zbio redove i uspevao da dođe do poena preko Terzića, ali nije uspeo da zaustavi protivnike, koji su uspevali da održe prednost (5:10). Jedan od prelomih momenata prvog seta desio se kada je Janković došao na servis liniju i preciznim servisima naterao stomatologe da se brane, što su saigrači dobro ispratili sa druge strane mreže i smanjili zaostatak na dva poena (10:12). Matić je poravnao rezultat na 17:17 i nagovestio preokret “difovaca”. Miladinović je iz zone četiri zadavao glavobolju bloku tima u plavim dresovima, koji su se na to nadovezali i svojim greškama, olakšavši posao protivniku – 25:20.

Sastavi timova
FSFV Stomatološki fakultet
 1     Oliver Đokavić  4      Milutin Ostojić
 2     Petar Janković  6      Benjamin Krdžović
10    Miloš Terzić  7      Mihailo Draganjac
11    Vukašin Matić  9      Aljoša Krdžović
17    Vasilije Radovanović 10     Miloš Dragičević
21    Milomir Miladinović 14     Stefan Petković
 1     Oliver Đokavić 15     Vukašin Košutić
 4      Milutin Ostojić
 6      Benjamin Krdžović

Potpuni potop Stomatološkog fakulteta desio se u drugom periodu igre. FSFV je poveo poenima Terzića, da bi nadu Stomatološkom povratio Ostojić, prvo prolazom sa „tempa“, a onda i serijom servisa, izjednačivši rezultat na semaforu (5:5). U nastavku se ispostavilo da više od toga stomatolozi nisu mogli. Miladinović je upisao dva nova poena, proradio je i blok koji je uspešno zaustavljao napade protivnika i razlika je brzo porasla na pet poena (13:8), koju su „difovci“ do kraja samo povećavali. U želji da se približei učine meč zanimljivijim, odbojkaši Stomatološkog fakulteta su bili primorani da krenu na sve ili ništa. Taj potez im se nije isplatio, greške su se ređale, što je FSFV iskoristio i bez muke rešio utakmicu u svoju korist – 25:18.

Kapiten Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Miloš Terzić, imao je razloga za zadovoljstvo nakon plasmana u finale. „Ušli smo u ovaj meč sa šestoricom igrača, nismo bili favoriti za trijumf, ali smo igrali sa dosta emocija i tako smo i došli do željenog rezultata. Ponosan sam na ekipu, protivnici su bili sjajni, fer igra je bila u prvom planu što je za svaku pohvalu“, izjavio je Terzić po završetku polufinalnog okršaja.

Statistika
Statistika: FSFV Stomatološki fakultet
Poeni iz igre 27 17
Poeni iz bloka 11 17
As 1 2
Servis greške 3 3
Greške iz igre 2 5

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB