FSFV nadjačao Šumarski

348

Odbojkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja odnele su još jednu pobedu, ovog puta nad ekipom Šumarskog fakulteta, rezultatom 2:0 u setovima (25:7, 25:11), u okviru 13.vikenda odbojkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Boljom organizacijom napada nametnule su svoj tempo, koji je do kraja utakmice ostao nedostižan za protivničku ekipu.

Finalni dan USSB

Prvi set počeo je asom Veskovićeve koja je u pobedničkoj ekipi nastavila da dominira do samog kraja. Napadačka i agresivnija igra dovela ih je brzo do vođstva rezultatom 10:2. Dobre napade potpomagala je i sigurna odbrana. S obzirom na ubedljivost ekipe FSFV-a, odbojkašice Šumarskog fakulteta nisu ni mogle da dođu do izražaja (16:5). Igra im se svodila na „čekanje“ greške protivnica. Konkretne poene iz igre osvajala je Mitrašinovićeva, dok se u ekipi FSFV-a isticala Veskovićeva (20:7).
Pasivna igra Šumarskog fakulteta dovela je relativno brzo do kraja prvog seta koji je završen rezultatom 25:7.

Sastavi timova
FSFV ŠUMARSKI FAKULTET
1 Pantelić Teodora 2 Matić Aleksandra
3 Stojkov Stasja 4 Đukić Jelena
5 Vesković Mia 11 Mitrašinović Jelena
6 Pjevović Anja 10 Jovičić Bojana
8 Popović Lara 1 Aleksić Milica
9 Milović Ana 9 Milosavljević Miljana
4 Popović Ljubica
Battestin Gabriela
Puškarević Jelena


Start drugog seta obećavao je bolju i izjednačeniju igru s obzirom na to da je počeo asom, ovog puta Milosavljevićeve, odbojkašice Šumarskog fakulteta. Za razliku od prvog seta, u drugi je ekipa Šumarskog ušla sa mnogo više energije i uspela da, na kratko, drži izjednačen rezultat (4:4). Druga ekipa je održavala tempo i dominirala poenima iz igre kapitena ekipe FSFV-a Popovićeve. Ređale su poen za poenom i već ih je tu bilo teško sustići (17:9). Na samom kraju aktivirala se Jovičićeva, koja je za ekipu Šumarskog postigla nekoliko poena iz igre i bloka, pa se tako stiglo do rezultata 23:11. Krajnji rezultat (25:11) postignut je greškama Šumarskog fakulteta koji je FSFV-ovkama doneo osmu pobedu u ovoj sezoni.

Statistika
FSFV ŠUMARSKI FAKULTET
Poeniizigre 19 5
Poeniizbloka 4 /
As servis 8 2
Greškeizigre 4 12
Greškeizbloka / 1
Servisgreške 7 6

Ljubica Popović kapiten pobedničke ekipe, istakla je da su i u ovoj igri ona i njene saigračice dale svoj maksimum. „Kao i uvek smo bile složne i dale sve od sebe. Bitno nam je da se pokažemo u što boljem izdanju, bez obzira na protivničku ekipu“, izjavila je Popovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF ubedljiv protiv DIF-a
Naredni tekstFON na krilima Tomaševićeve i Jerkićeve do nove pobede
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ritmička gimnastika je bila moj sport, a sada tu ljubav prenosim nekim novim klincima. Sa pažnjom pratim i druge sportove, pa je Sportindeks najbolji način da proširim znanje o njima.